15.000 παιδιά συμμετείχαν σε 100 ομάδες, δημιουργώντας ένα εκπληκτικά χαρούμενο αποκριάτικο κλίμα στη σημερινή ηλιόλουστη Πάτρα
Χορός και τραγούδι από 15.000 λιλιπούτειους καρναβαλιστές στην Πάτρα
Κοινωνία
06/03/2016 | 18:11

15.000 παιδιά συμμετείχαν σε 100 ομάδες, δημιουργώντας ένα εκπληκτικά χαρούμενο αποκριάτικο κλίμα στην σημερινή ηλιόλουστη Πάτρα.

Χαμόγελα, χρώματα και ευφάνταστες καρναβαλικές κατασκευές σκόρπισαν το κέφι και την αισιοδοξία κατά την διάρκεια της σημερινής παρέλασης του καρναβαλιού των μικρών.

patra2

Στην κορυφή της παρέλασης ήταν η δημοτική μουσική και οι μαζορέτες της Λεμεσού, ενώ ακολουθούσε ο «Τζίτζικας», που είναι η μασκότ του καρναβαλιού των μικρών.
Αμέσως μετά, άρχισαν να παρελαύνουν οι μικροί καρναβαλιστές, μαζί με τα άρματα που κατασκεύασε το καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, για το καρναβάλι των μικρών.

patra3

Επικεφαλής των αρμάτων ήταν ο «Προπομπός Κιθαρίστας» και ακολουθούσαν τα άρματα «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Μπάντα», «Γοργόνα», «Πειρατής», «Τραινάκι», «Πειρατικό Καράβι», «Γάτος με ξίφος», «Το Κάστρο», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα» και «Μουσικό ‘Αρμα».
Ακόμη, παρήλασαν άρματα και καρναβαλικές κατασκευές των ομάδων συμμετοχής, που μαγνήτισαν τα βλέμματα των χιλιάδων θεατών της παρέλασης.

patra

Δυναμική παρουσία είχαν και φέτος τα παιδιά από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικούς συλλόγους και μεμονωμένες ομάδες.

patra4

Επίσης, πήραν μέρος στην παρέλαση πολλά σχολεία και σύλλογοι από τα Ιωάννινα, την Τρίπολη, την Λαμία, τα Καλάβρυτα, και τον δήμο Δυτικής Αχαΐας.
Το ξεχωριστό χειροκρότημα των θεατών της παρέλασης απέσπασαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «’Αμπετ Χασμάν», του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ‘’ΚΟΜΑΙΘΩ”, αλλά και του «Χαμόγελου του Παιδιού».

patra5

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι και από τους πέντε συλλόγους, «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», Σοκολατομαχίες», «Σοκολατορίχτες» και «Σοκολατοπαίκτες», που μοίρασαν στους θεατές πολλές σοκολάτες.
Ας σημειωθεί, ότι το καρναβάλι των μικρών, έχει καταξιωθεί ως μια από τις πιο ζωντανές, δημιουργικές και ελπιδοφόρες ενότητες του πατρινού καρναβαλιού, αφού συνδέεται άμεσα με το μέλλον του θεσμού.

Πηγή: briefingnews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer