Είχε απογειωθεί από την Ινδονησία με προορισμό τη Σιγκαπούρη
Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος της AirAsia
Κοινωνία
28/12/2014 | 11:16

Αεροσκάφος της AirAsia με 162 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε ενώ πετούσε μεταξύ της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης. Ο πιλότος είχε ζητήσει να «αποκλίνει» από την πορεία πτήσης για να αποφύγει τις κακές καιρικές συνθήκες.

Στο αεροσκάφος A320-200 της AirΑsia που εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας επέβαιναν 162 άνθρωποι, επταμελές πλήρωμα και 155 επιβάτες, ανάμεσα τους 16 παιδιά και ένα βρέφος.

Συγκεκριμένα το αεροπλάνο βρισκόταν μεταξύ του λιμανιού Ταντζούνγκ Παντάν της Ινδονησίας και της πόλης Ποντιανάκ, στο Δυτικό Καλιμαντάν στο νησί Μπόρνεο όταν χάθηκε κάθε επαφή με το κέντρο ελέγχου, διευκρίνισε ο αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.

Όσον αφορά στην εθνικότητα των επιβατών, πρόκειται για 149 πολίτες της Ινδονησίας, 3 Κορεάτες, έναν πολίτη από τη Σιγκαπούρη, έναν Βρετανό και έναν υπήκοο από τη Μαλαισία. Οι τελευταίες πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο και για έναν Γάλλο.

Την εξαφάνιση του αεροσκάφους από τα ραντάρ επιβεβαίωσε και η ιδιοκτήτρια εταιρεία. Όπως έγινε γνωστό από την έδρα της AirAsia στη Μαλαισία, είναι ήδη σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία μετέχει και η υπηρεσία πολιτικής αεροπλοΐας της Σιγκαπούρης.

Νωρίτερα το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση QZ8501 έχασε την επαφή της με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας στις 6.17 π.μ. τοπική ώρα. (01:17 τα ξημερώματα της Κυριακής ώρα Ελλάδας). Το αεροσκάφος έπρεπε να προσγειωθεί στις 08:00 π.μ. τοπική ώρα στη Σιγκαπούρη.

Είχε ζητήσει να ακολουθήσει ασυνήθιστη διαδρομή 

Η αεροπορική εταιρία AirAsia δήλωσε σήμερα ότι «ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών» που επικρατούσαν, σε μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook. «Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε ενώ ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των ινδονησιακών Αρχών εναέριας κυκλοφορίας», πρόσθεσε η AirAsia.

Νωρίτερα, το στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών Χάντι Μουστοφά δήλωσε ότι το αεροσκάφος πριν χάσει την επαφή του με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας είχε ζητήσει να ακολουθήσει μια ασυνήθιστη εναέρια διαδρομή.

Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 32.000 ποδών όταν ο πιλότος ζήτησε να «αποκλίνει» από την πορεία πτήσης ώστε το αεροπλάνο να πετάξει σε ύψος 38.000 ποδών για να αποφύγει τα σύννεφα και τις κακές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία.

Πηγή: ethnos.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer