Στην Κύπρο, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις οροφές όλων των δημόσιων σχολείων αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο προωθεί δράσεις για την έναρξη εφαρμογής των σχεδίων αυτών από την επόμενη σχολική χρονιά.
Φωτοβολταϊκά σε όλα τα σχολεία…….. όχι εδώ, στην Κύπρο!!
Οικολογία
23/12/2015 | 14:49

Λογικό είναι να περιμένεις από μία χώρα με σοβαρή κυβέρνηση, να αποφασίζει να εγκαταστήσει σε όλα τα σχολεία της Φωτοβολταϊκά συστήματα, ώστε να παράγουν το ρεύμα που καταναλώνουν (μειώνοντας δραστικά τα λειτουργικά τους κόστη) και ταυτόχρονα να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να κατανοήσουν τη λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργείας!!!
Στην Κύπρο λοιπόν, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις οροφές όλων των δημόσιων σχολείων αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο προωθεί δράσεις για την έναρξη εφαρμογής των σχεδίων αυτών από την επόμενη σχολική χρονιά.
Εδώ όμως, ακόμα και η σημερινή κυβέρνηση βλέπουμε να διατηρεί την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, δίνοντας άδειες για αιολικά πάρκα και τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα, έργα που:
Επιβαρύνουν τον ήδη ελλειμματικό λογαριασμό ΑΠΕ
Προφανώς θα επιφέρουν και άλλη αύξηση στη ΔΕΗ μέσω του ΕΤΜΕΑΡ
ΜΟΝΟ λίγες και συγκεκριμένες εταιρείες μπορούν να υλοποιήσουν
Καταργούν την έννοια της κοινωνικής ισότητας και όλοι εμείς οι πολλοί θα πληρώνουμε τους λίγους!!!!!!!
Αντιβαίνουν τις τεχνικές μελέτες και σχεδιασμό του δικτύου, το οποίο χρειάζεται μικρής κλίμακας έργα ΑΠΕ και διάσπαρτη παραγωγή ενέργειας.
Τα αποτελέσματα από τη συνδιάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι, δείχνουν ότι η μόνη σοβαρή επιλογή της ανθρωπότητας για να υπάρξει κατοικήσιμος Πλανήτης για τις επόμενες γενιές, είναι η σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και η προσαρμογή όλων σε μοντέλα ανάπτυξης όπου τον κύριο λόγο θα έχουν οι κάθε μορφής ΑΠΕ και η οικολογική κουλτούρα.
Εγκαθιστώντας ΑΠΕ στα σχολεία δεν είναι ότι θα εξοικονομήσουμε 2 ή 3 ή 5.000€. Είναι κυρίως ότι τα παιδιά μας θα αποκτήσουν νοοτροπία και θα έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία του μέλλοντος.
Όσο απαραίτητοι είναι οι υπολογιστές σήμερα σε κάθε σχολικό ίδρυμα και τα μαθήματα για τον προγραμματισμό και τη χρήση τους, εξίσου απαραίτητη μαθησιακά, είναι η εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ και η εκπαίδευση των παιδιών στη συγκεκριμένη τεχνολογία…….. αν θέλουμε αύριο να δούμε τη νεολαία της Ελλάδος να σχεδιάζει το μέλλον και όχι να παρακολουθεί τις εξελίξεις!!!

Κωνσταντίνος Πρέντζας
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer