Πονά η Κεφαλονιά, αλλά «δακρύζει» η Λειβαθώ , που επέλεξε για να κατοικήσει και να «γεμίζει» ενέργεια από το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον της
Φωτεινό το πέρασμα του Γεράσιμου Αρσένη
Πολιτική
22/04/2016 | 14:20

Αν υπήρχε θεσμικά ο τίτλος του Άρχοντα, αναμφιβόλως θα συνόδευε το πέρασμα ζωής του Γεράσιμου Αρσένη, που λίγα 24ωρα πριν έσβησε το καντήλι της ψυχής του και απομένει ηχηρός ο απόηχος μιας διεθνούς διαδρομής με έντονα τα στοιχεία του κοσμοπολίτη πολιτικού, όπως και να εκλαμβάνει κανείς την ιδιότητα αυτή.

Έντονα τα ίχνη της προσωπικότητάς του από όποια θέση, μικρή ή μεγάλη, πανελλήνια ή διεθνή, που πέρασε και τίμησε με ειλικρίνεια , πάθος δημιουργίας, όραμα και αποτελεσματικότητα.

Απλός, προσιτός, ουσιαστικός, είτε ως «τσάρος της Οικονομίας» , είτε ως εμπνευστής της καθαρά δικής του πολιτικής πρότασης για μια καλύτερη κοινωνία από μία ίσως μικρή κατηγορία ρομαντικών αλλά εμπνευσμένων πολιτικών, που επιθυμούν να «δώσουν» και όχι να «πάρουν».

Θλιμμένη η Κεφαλονιά, συμμετέχει στο πένθος, με μεσίστιες τις Σημαίες της μετά από «ομόφωνη» Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σκύβει με σεβασμό στην Μνήμη του Ανθρώπου της, που μέσα στους πολλούς προχωρούσε μόνος.

Επέλεξε ο ισχυρός Άνδρας την μοναχική διαδρομή μέσα στο πλήθος των πολιτικών, που συνήθως επιλέγουν τους «-ατικούς» για να ενισχύουν την όποια εικόνα τους στην κοινωνία και να ισχυροποιούν το πολιτικό τους profile.

Ζηλευτή η καριέρα του στους Διεθνείς Οργανισμούς, γιατί φυσικά πρώτα φτιάχνεις τον εαυτόν σου και μετά την κοινωνία, βαθιά μορφωμένος, επέλεξε την τριτοβάθμια εκπαίδευση , ως το κυρίως έργο, που θα είχε την υπογραφή του στην γενέτειρά του Κεφαλονιά.

Με διακριτικό humor, ένδειξη ευφυούς Άνδρα, με εύστοχες παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή της Χώρας μας, με αντιδράσεις όπου χρειαζόταν και διαφωνίες ακόμα και με τους πλέον ισχυρούς, κατέθετε ντόμπρα και ξεκάθαρα την άποψη του και την υπηρετούσε με συνέπεια.

Τιμούσε με την πρόθυμη συμμετοχή του τη Συνεδριακή ζωή του Νησιού και προσυπέγραφε τις Εκδηλώσεις των Αποδήμων με τις πάντοτε θετικές και ωφέλιμες για τον τόπο παρεμβάσεις του.

Δώρο θεού, η «συνοδοιπόρος ζωής», Λούκα Κατσέλη, είχες την αίσθηση ότι συμπλήρωνε ό ένας τον άλλον,είτε σε κεντρικό επίπεδο με κορυφαίες θέσεις στο δημόσιο βίο, είτε στην  καθημερινότητα όπου και τους συναντούσες χαμογελαστούς, αισιόδοξους και πάντα προσηνείς.

Πονά η Κεφαλονιά, αλλά «δακρύζει» η Λειβαθώ , που επέλεξε για να κατοικήσει και να «γεμίζει» ενέργεια από το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον της.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει «άλλη ζωή», αλλά είναι σίγουρο, ότι αν υπάρχει ούτε και εκεί θα «κάτσει καλά», ο ανήσυχος και δημιουργικός ….μέχρι το τέλος, Αγαπητός σε όλους μας Γεράσιμος.

Καλό ταξίδι Γεράσιμε Αρσένη, γιατί αυτό που έχει πάντα σημασία είναι η διαδρομή και η δική σου ήταν φωτεινή σαν το χαμόγελό σου, που είναι βέβαιο ότι η ανάμνηση του θα απαλαίνει το βαρύ πόνο της Οικογένειας, των Συγγενών και των Φίλων σου.

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Λειβαθούς

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer