Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει τι καλύτερο από ένα σπιτικό παγωτό με άρωμα βανίλιας για να μπείτε δυναμικά στο ανοιξιάτικο κλίμα;
Φτιάξτε το πρώτο σπιτικό παγωτό της νέας σεζόν
Κοινωνία
23/03/2014 | 18:44

Μια συνταγή για παγωτό που δεν χρειάζεται ειδικό παρασκευαστή.

Υλικά
375 ml (1 και 1/2 φλιτζάνι) γάλα
375 ml (1 και 1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος
6 κρόκοι αυγών
140 γραμμάρια (2/ 3 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Βάλτε ένα μπολ χωρητικότητας 1,25 του λίτρου στην κατάψυξη. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ξύστε τους σπόρους βανίλιας. Ρίξτε και το κλωναράκι βανίλιας και ζεστάνετε μέχρι το μείγμα σας να πάρει βράση. Αφήστε το 5 λεπτά στην άκρη ελαφρά. Βγάλτε το κλωναράκι βανίλιας και πετάξτε το.

2. Με ένα χτυπητήρι δουλέψτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέστε το μείγμα των κρόκων σε αυτό της κρέμας και ανακατέψτε με το χτυπητήρι πολύ καλά.

3. Χύστε το νέο σας μείγμα σε μια καθαρή κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 20 λεπτά περίπου μέχρι η κρέμα να «στέκεται» και να μην «τρέχει» στο πίσω μέρος της κουτάλας.

4. Χύστε το μείγμα σας σε ένα πυρίμαχο μπολ, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το για 30 λεπτά να κρυώσει. Βάλτε το μείγμα σας στο ψυγείο για 2 ώρες.

5. Χύστε την κρέμα σας στο παγωμένο μπολ, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Με ένα κουτάλι σπάστε το παγωτό σας και χτυπήστε το με το μίξερ σε ένα μπολ για 3 λεπτά μέχρι να έχετε μια παγωμένη απαλή κρέμα. Χύστε το παγωτό σας και πάλι στο πρώτο μπολ, σκεπάστε και πάλι με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη για 4 ώρες.

Το παγωτό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

pagwto

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer