Οι λογιστές φοροτεχνικοί ουδεμία ευθύνη φέρουν για την τραγελαφική αυτή κατάσταση και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτήν και ζητούμε την αποδοχή των αιτήσεων αυτών
Φοροτεχνικοί κατά ΟΑΕΔ
Κοινωνία
17/10/2014 | 12:55

Πληροφορούμε τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων του ΟΑΕΔ.

Στις 8/10/2014 Ο ΟΑΕΔ έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις διαμέσου του διαδικτύου και μέσα από την σελίδα του oead.gr να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα « Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών » Το ηλεκτρονικό σύστημα άνοιξε στις 12:00 το πρωί τις 8/10/2014 .H μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στο site είχε σαν αποτέλεσμα να μη λειτούργει η σελίδα του ΟΑΕΔ.

Πολλοί συνάδελφοι συνηθισμένοι από τριτοκοσμικές τέτοιες συνθήκες , είχαν την υπομονή και κατάφεραν να υποβάλουν αίτηση έως αργά το μεσημέρι . Το λειτουργικό σύστημα του ΟΑΕΔ από κάποια ώρα και μετά παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να μη ζητά στοιχεία όπως αριθμό και ειδικότητα επιδοτουμένου ανέργου ( απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης ) αλλά παραδόξως προχωρούσε στην υποβολή και ολοκλήρωση της αίτηση χωρίς ο χειριστής τη συγκεκριμένη στιγμή να μπορεί να παρέμβει . Το σύστημα προχωρούσε στην υποβολή και μάλιστα όριζε και πρωτόκολλο στην αίτηση και επιβεβαίωνε στην επιχείρηση ότι όλα τα βήματα τα πραγματοποίησε και είναι σωστά. Με ανακοίνωση η Διοίκηση του ΟΑΕΔ έρχεται να απορρίψει τις αιτήσεις αυτές χωρίς να αναγνωρίζει ότι το είναι δικό τους  λάθος και παράβλεψη και δεν κάνουν δέκτες τις αιτήσεις αυτές παρότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα και με τις απαιτήσεις του συστήματος του ΟΑΕΔ την ώρα και στιγμή που κατατέθηκαν.

Οι λογιστές φοροτεχνικοί ουδεμία ευθύνη φέρουν για την τραγελαφική αυτή κατάσταση και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτήν και ζητούμε την αποδοχή των αιτήσεων αυτών.

Για το ΔΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ

ΤΑΜΙΑΣ Σ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ

ΜΕΛΟΣ Π.ΤΖΑΝΝΑΤΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer