Καταγγέλλουμε την Δημοτική Παράταξη της πλειοψηφίας, «Ισχυρή Κεφαλονιά», ως υπεύθυνη του ευτελισμού του Δημοτικού Συμβουλίου και της πολιτικής ζωής της Κεφαλονιάς
ΦΙ.Κ.Ο.: “Όχι στην «Δήμος Κεφαλλονιάς Α.Ε.»”
Πολιτισμός
12/11/2014 | 10:24

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Παράταξη της πλειοψηφίας, «Ισχυρή Κεφαλονιά», ως υπεύθυνη του ευτελισμού του Δημοτικού Συμβουλίου και της πολιτικής ζωής της Κεφαλονιάς.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο:

α) Ο  κ. Δήμαρχος υιοθέτησε πλήρως το λιβελογράφημα  του «γραφείου επικοινωνίας» του, ως απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του τοπικού Τεχνικού Επιμελητηρίου.

β) Ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. αρνήθηκε πεισματικά να εφαρμόσει τον κανονισμό λειτουργίας, που βεβαίως πολύ καλά γνωρίζει. Επίσης ανέχθηκε τις εξόφθαλμα αντικανονικές παρεμβάσεις των συμβούλων της πλειοψηφίας, χωρίς να τους ανακαλέσει στην τάξη, ακόμα και όταν κάποιος πρότεινε να διεξάγονται τα συμβούλια πρωί για να μην….. παρίστανται οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

γ)  Σύμβουλοι της πλειοψηφίας διατύπωσαν απαράδεκτες απόψεις, όπως την αλλαγή κανονισμού του Δ.Σ. με την διαδικασία του  κατεπείγοντος θέματος  ή το δικαίωμά τους να χλευάζουν …. «πολιτικά» πάντα, όποιον διαφωνεί μαζί τους ή το εδώ και χρόνια υπάρχον σχέδιο της αντιπολίτευσης …. για την διάλυση Δημοτικών Συμβουλίων!

Τα παραπάνω και πολλά άλλα, τραγικά και όχι κωμικοτραγικά, που συνέβησαν, αποδεικνύουν πλέον πεντακάθαρα ότι ο κ. Δήμαρχος και η παράταξή του αντιλαμβάνονται, όχι ότι έχουν την ευθύνη της πλειοψηφούσας μερίδας ενός Δημοτικού οργάνου, αλλά ότι κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών κάποιας εταιρείας.

Κάτι τέτοιο όμως δεν το εξήγησαν προεκλογικά στους Δημότες, αλλά, αντίθετα, διατυμπάνιζαν την κοινωνική τους ευαισθησία και τον αγώνα τους κατά των …. επιχειρηματιών!

Επειδή η κατάσταση έχει πλήρως εκτραχυνθεί, οι ΦΙ.Κ.Ο. καλούν ΟΛΕΣ τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να αγωνιστούν από κοινού, με επιμονή και συνέπεια, για την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων δημοκρατικής και ευπρεπούς λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χωρίς πολιτικό λόγο και αντίλογο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υφίσταται, παρά μόνο ως διεκπεραιωτής τεχνικών υποθέσεων της «Δήμος Κεφαλλονιάς Α.Ε.», όπως μάλλον η «Ισχυρή Κεφαλονιά» επιθυμεί.

Από το γραφείο τύπου του ΦΙ.Κ.Ο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer