Τώρα είναι η ιδανική εποχή να φυτέψουμε φθινοπωρινούς βολβούς τα οποία απολαμβάνουμε σταδιακά να μεγαλώνουν σε γλάστρες και μέχρι την άνοιξη να ανθίζουν.
Φθινοπωρινές σκέψεις από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό
Κοινωνία
14/09/2014 | 23:24

Φθινόπωρο άρχισε να μπαίνει, τουλάχιστον ημερολογιακά. Και ο νέος κύκλος εποχής, νέες εργασίες σε κήπους και βεράντες ξεκίνησαν.
Τώρα είναι η ιδανική εποχή να φυτέψουμε φθινοπωρινούς βολβούς όπως οι τουλίπες, νάρκισσοι, υάκινθους, ζουμπούλια, φρέζιες, κρόκου, λίλιουμ, ανεμώνες τα οποία απολαμβάνουμε σταδιακά να μεγαλώνουν σε γλάστρες και ζαρντινιέρες και μέχρι την άνοιξη να ανθίζουν.
Μπρόκολα, κουνουπίδια, λάχανα, μαρούλια, καρότα, παντζάρια ραπανάκια, πράσα, σπανάκια, σέσκουλα, γογγύλια, σινάπια, καυκαλίθρα, ρόκα και πισάρα ξεχωρίζουν για φύτευση αυτή την εποχή. Και βέβαια από ένα λαχανόκηπο που …σέβεται τον εαυτό του, δεν πρέπει να λείπουν τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, ο μαϊντανός, το σέλινο, ο άνηθος, η ρίγανη, ο δυόσμος κι ο βασιλικός.
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι, όσο ο καιρός είναι γλυκός προετοιμάστε με ελαφρύ σκάψιμο και ενσωμάτωση οργανικής ουσίας τον κήπο σας και προχωρήστε σε φυτεύσεις και σπορές ελέγχοντας το πότισμα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Λίγο εξαιτίας της κρίσης, λίγο από την ανάγκη που δημιουργείται για να ξέρει τι τρώει, λίγο η προσπάθεια για να καλύψει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του, ο Κεφαλλονίτης και Θιακός ερασιτέχνης παραγωγός έχει στραφεί συνειδητά στην πρωτογενή παραγωγή αρχίζοντας από το δικό του λαχανόκηπο.
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός στο Αργοστόλι, υπενθυμίζει ότι η φύση παρά τις ανθρώπινες αστοχίες προχωρά σύμφωνα με τους δικούς της κανόνες, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους την αγκαλιάσουν να βιώσουν την ισορροπία, την αρμονία, και την ηρεμία που χρειάζονται για να πορευτούν στα δύσκολα…
Απολαύστε την «μαγεία» της καλλιέργειας!
Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer