Δεν μπαίνουν στο Ψηφοδέλτιο Βασιλάτος - Ταφλαμπας. Τα "αγκάθια" της Θεοπεφτατου προς την κάλπη.
Υπό ..διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ στη Κεφαλονια
Δημοφιλή
20/08/2015 | 18:22

Αλυσιδωτές φαίνεται πως ειναι οι αντιδράσεις της …μνημονιακής εποχής και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφαία στελέχη υποβάλουν τις παραιτήσεις τους απο τη ΝΕ του κόμματος στη Κεφαλονια κατι που δείχνει οτι το κόμμα δεν θα ειναι ποτε ίδιο.
Το ποτήρι όμως ξεχείλισε με την απόφαση – εξπρές- της Κυβέρνησης να πουλήσει 14 αεροδρόμια μεταξύ των οποίων ειναι και της Κεφαλονιας. Αυτο μάλιστα που προκαλεί αλγινη εντύπωση ειναι οτι η βουλευτής του νησιού κα Θεοπεφτατου ενω πέρυσι τετοιο καιρο είχε πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις πώλησης του κρατικού αερολιμένα του νησιού, φέτος απέφυγε επιμελώς να συνυπογράψει κειμενο αντίδρασης συναδέλφων της απο τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας ακομη και την οργή της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσατου για τους χειρισμούς της.

Δεν μπαίνουν στο Ψηφοδέλτιο Βασιλάτος – Ταφλαμπας

Τα προβλήματα όμως δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό στον Τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Οι Μακης Βασιλάτος και Αλεξανδρος  Ταφλαμπας λένε οχι σε ενδεχόμενη στελέχωση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογών ενω ο Μακης Βασιλάτος κρατά αποστάσεις απο τους χειρισμούς της κας Θεοπεφτατου θεωρώντας οτι εχει αποσκιρτήσει αρκετά απο τις προεκλογικές της εξαγγελίες και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες του επόμενου μηνα.
Απο την αλλη, ο έτερος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Ταφλαμπας με βαρείς χαρακτηρισμούς εχει αποχωρήσει απο τον ΣΥΡΙΖΑ και μαζι του ενα μεγαλο σε όγκο στελεχιακό δυναμικό απο την Ιθακη. Μάλιστα, όπως μας έλεγε άνθρωπος που γνωρίζει καλα την ανθρωπογεωγραφια του νησιού, αν κατέβει με κόμμα η Αριστερή Πλατφόρμα στις επερχόμενες εκλογες, θα ειναι μεγαλη η …πληγή που θα προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατι άλλωστε που έλεγε σε συνομιλητές του προχθές το βραδυ στο Κιονι ο Σπυρος Μπουας.

Στα “κάγκελα” ο Δημητρατος

Έτοιμος να στήσει αντάρτικο στη Κεφαλονια ειναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Μακης Δημητρατος. Η ανακοινωση που εξέδωσε για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου ειναι μονο η αρχη, λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος του. Μαζι του θα τον ακολουθήσουν πολλα στελέχη και ενδεχόμενος ενταχθούν στην αριστερή πλατφόρμα του Λαφαζανη. Ο Μακης Δημητρατος εχει κόψει εδω και καιρο την επικοινωνία με τη βουλευτή του νησιού ενω δεν φαίνεται διατεθημενος να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ πολλω δε μάλλον να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο. Έτοιμοι να αποχωρήσουν απο το “νεο” ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο ένας εκ των τριών γραμματέων της τοπικής νομαρχιακής Γιωργος Ματαραγκας ενω “κουνάει το μαντίλι” της αποχώρησης η Τιτσα Τσιμάρα.

Τα “αγκάθια” της Θεοπεφτατου προς την κάλπη

Μεσα σε ολα αυτο το κλίμα διάσπασης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και με δεδομένο οτι εχει να αντιμετωπίσει την οργή του κόσμου με τις προεκλογικές υποσχέσεις (βλέπε καταβολή ΕΝΦΙΑ και στη Κεφαλονια) η βουλευτής πρεπει να ανασυντονισει τη νομαρχιακή, που τα περισσότερα μέλη καλοβλέπουν την εξαγγελία κόμματος απο την Αριστερη Πλατφόρμα, καθώς και …εύρεση υποψηφίων “γλάστρα” στο ψηφοδέλτιο που θα ειναι με λίστα… Φυσικά η κα Θεοπεφτατου θα ειναι πρωτη στη λίστα αυτη ώστε να ξαναδιεκδικησει τη βουλευτική έδρα.  Το να θα τα καταφέρει θα φανεί αφενός μεν απο το στελεχιακό που θα την ακολουθήσει, αφετέρου – και πιο σημαντικο  – στο ρεύμα Λαφαζανη στα νησιά μας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer