Η βροχή που έπιασε για λίγα λεπτά ανάγκασε την πομπή να... κόψει δρόμο νωρίτερα για να φτάσει στο Λιθόστρωτο, με συνέπεια να μην κινηθεί από την παραλιακή προς την κεντρική πλατεία για να ολοκληρώσει την προγραμματισμένη πορεία της.
Υπό βροχή ο εορτασμός της Παναγίας της Δραπανιώτισσας
Εκκλησία
24/09/2015 | 22:05

Παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες και την ασθενή βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε και φέτος με λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας της Δραπανιώτισσας, της προστάτιδας του Αργοστολίου.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν με την Ιερά Παράκληση στην εκκλησία του Δραπάνου, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη, π. Σπυρίδωνα Πετεινάτου και άλλων ιερέων. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας μέσω της Γέφυρας Δεβοσέτου προς τη Σισσιώτισσα, όπου εψάλη δέηση. Εν συνεχεία, η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Αργοστολίου της ΚΕΔΗΚΕ, “Διονύσιος Λαυράγκας” υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Περλικίδη, μελών του Λυκείου Ελληνίδων Παραρτήματος Αργοστολίου και αθλητών του ΝΟΑ, που κρατούσαν τα εξαπτέρυγα.

Η βροχή που έπιασε για λίγα λεπτά ανάγκασε την πομπή να… κόψει δρόμο νωρίτερα για να φτάσει στο Λιθόστρωτο, με συνέπεια να μην κινηθεί από την παραλιακή προς την κεντρική πλατεία για να ολοκληρώσει την προγραμματισμένη πορεία της. Ετσι, λοιπόν, η εικόνα κατέληξε στον Αγιο Σπυρίδωνα, όπου δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας. Να θυμίσουμε ότι η εικόνα θα παραμείνει εκεί μέχρι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, οπότε και θα επιστρέψει στην βάση της με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Το παρών από τις αρχές του νησιού έδωσαν η Βουλευτής, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Σουζάνα Πεφάνη, ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Αγγελος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής, Διονύσης Κοκκόσης, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ, Μιχάλης Γάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, Λούκας Νιφοράτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Σπύρος Σαμούρης, ο πολιτευτής, Μάκης Βασιλάτος κ.α.

Αξίζει: Παρά τις διευκρινίσεις που είχε δώσει η Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου για το ποιοι θα έχουν το δικαίωμα να κινηθούν μέσω της Γέφυρας Δεβοσέτου (“θα διέλθουν μόνο ο θρόνος ,οι μεταφορείς, ο Ιερός Κλήρος, οι ψάλτες και αντιπρόσωπος του Δήμου” είχε γνωστοποιήσει με ανακοίνωση της) τελικά πέρασαν κανονικά όλοι οι επίσημοι και οι πιστοί, δίχως ευτυχώς να υπάρξουν αντιδράσεις.

drapaniwtissa drapaniwtissa (2) drapaniwtissa (3) drapaniwtissa (4) drapaniwtissa (5) drapaniwtissa (6) drapaniwtissa (7) drapaniwtissa (8) drapaniwtissa (9) drapaniwtissa (10) drapaniwtissa (11) drapaniwtissa (12) drapaniwtissa (13) drapaniwtissa (14) drapaniwtissa (15) drapaniwtissa (16) drapaniwtissa (17) drapaniwtissa (18) drapaniwtissa (19) drapaniwtissa (20)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer