Ο Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου.
Υπερψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο – Μεγάλες οι απώλειες της κυβέρνησης
Πολιτική
14/08/2015 | 09:49

Ολοκληρώθηκε μετά από μια μακρά νύχτα η Ολομέλεια για τη ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Η ψηφοφορία που ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί, τελείωσε με το ΣΥΡΙΖΑ να μετρά μεγάλες απώλειες και πλέον να χάνει το “ψυχολογικό όριο” των 120 βουλευτών.
«ΝΑΙ» ψήφισαν 222 βουλευτές , «ΟΧΙ» 64 βουλευτές, ενώ 11 βουλευτές ψήφισαν «παρών».
Στα 32 τα «ΟΧΙ» του ΣΥΡΙΖΑ, 11 παρών και 1 απουσίαζε.

Βροντερό «ΟΧΙ» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Κώστα Λαπαβίτσα, τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Κώστα Ήσυχο, τη Νάντια Βαλαβάνη, τον Δημήτρη Κοδέλα, τον Γιάννη Σταθά, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Μιχάλη Κριτσωτάκη, την Ιωάννα Γαϊτάνη, την Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου, την Αλεξάνδρα Κατσανάκα, τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλς, τον Στέφανο Σαμοΐλη, τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, τη Ραχήλ Μακρή, τον Θανάση Πετράκο, τον Στάθη Λεουτσάκο, τον Βασίλη Κυριακάκη, την Ευγενία Ουζουνίδου.

Παρών από τον Αλέξη Μητρόπουλο, την Βασιλική Κατριβάνου, την Ανέττα Καββαδία, τη Μαρία Κανελλοπούλου, τον Χρήστο Καραγιαννίδη, την Ηρώ Διώτη, τον Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη και την Βασιλική Λέβα. Ναι επί της αρχής, παρών στα υπόλοιπα ψήφισε ο Γιώργος Κυρίτσης. Απόντες ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν προ ολίγου ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer