«Είναι κάτι που το προβλέπει η προγραμματική συμφωνία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου ο Βενιζέλος
benizelos
Πολιτική
15/09/2014 | 17:26

Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Είναι κάτι που το προβλέπει η προγραμματική συμφωνία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Ερωτηθείς για το θέμα του εκλογικού νόμου, ο κ. Βενιζέλος το συνέδεσε και με το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας: «Μας σας είπα και το επαναλαμβάνω ότι η προγραμματική συμφωνία περιλαμβάνει και το ζήτημα του εκλογικού νόμου. Δεν θέλω να αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά συγκυριακά ούτε να στέλνουμε λάθος μηνύματα. Χρειάζονται θεσμικές λύσεις.

» Οι θεσμικές λύσεις ξεκινούν από αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα: συναίνεση για την εκλογή του αρχηγού του κράτους, του Προέδρου της Δημοκρατίας, που είναι σύμβολο εθνικής ενότητας, ρυθμιστής του πολιτεύματος.

» Πρέπει να είναι ο άνθρωπος που μιλάει με μια γλώσσα που ενώνει το έθνος και δίνει προοπτική. Και να είναι ένας αξιοπρεπής διεθνής εκπρόσωπος της χώρας.

» Άρα, λοιπόν, ας δούμε πώς αντιμετωπίζεται το ζήτημα αυτό και έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και άλλα θέματα, όταν έρθει η ώρα».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer