Η Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» χαιρετίζει την υλοποίηση των 2 έργων σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά για τα Άτομα με Αναπηρία.
Υλοποίηση έργων ΑΜΕΑ σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά
Κοινωνία
01/10/2015 | 08:44

Η Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» χαιρετίζει την υλοποίηση των 2 έργων σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά για τα Άτομα με Αναπηρία τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκή – εδαφική συνεργασία Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013 συγχρηματοδοτούμενα από ΕΤΠΑ κατά 75% και το Ελληνικό Δημόσιο κατά 25% και αφορούν την αυτόνομη πρόσβαση των κινητικά αναπήρων στη θάλασσα.

Όμως, η Ένωσή μας επισημαίνει τα εξής:

Προφανώς το έργο υλοποιείται το 2015 λόγω της παράτασης του προγράμματος 2007 – 2013.
Οι υπεύθυνοι φορείς όπως ο Δήμος Κεφαλλονιάς από το 2007 δεν ενδιαφέρθηκαν για την εκμετάλλευση ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος. Γιατί;

Η επιλογή της παραλίας στην Κεφαλονιά έγινε χωρίς διαβούλευση με σωματεία των Α.μεΑ. στο Νομό μας. Η Ένωση «ΥΠΕΡΙΩΝ» υπέβαλε σχετικό αίτημα με Αριθμ. Πρωτ. 19/1-7-2015 προς το Δήμαρχο Κεφαλλονιάς με κοινοποίηση στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ευάγγελο Κεκάτο και στον Αντιδήμαρχο κ. Αλέξη Μοσχονά.
Το έργο υλοποιείται στη Σκάλα με το επιχείρημα της μεγάλης τουριστικής κίνησης. Όμως, και οι μόνιμοι κατοικούντες κινητικά ανάπηροι στο νησί μας θα έπρεπε να διατυπώσουν την άποψή τους.
Κατανοούμε την απόφαση της Περιφέρειας να ανταποκριθεί στις επείγουσες ημερομηνίες και ελπίζουμε η επόμενη αυτόνομη πρόσβαση των Α.μεΑ. στη θάλασσα να πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Ενότητα Παλικής.

Τα 2 σωματεία των Α.μεΑ. στο Νομό μας θα ζητήσουν και ενόψει της 3ης Δεκεμβρίου (παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία) μια ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα θέματα των Α.μεΑ.

Ευελπιστούμε τα αιτήματά μας να τύχουν θετικής ανταπόκρισης.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Σοφία Μαροπούλου- Ζαφειράτου Άννα Παρίση

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer