Το Ιδρυµα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή προσφέρει µία ξεχωριστή συναυλία που µας ταξιδεύει στον χρόνο πίσω
Τότε που βασίλευε το ραδιόφωνο…
Πολιτισμός
04/08/2014 | 19:56

Το Ιδρυµα Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή προσφέρει µία ξεχωριστή συναυλία που µας ταξιδεύει στον χρόνο πίσω – τότε που δεν υπήρχε το ιντερνετ, η τηλεόραση και άλλοι εναλλακτικοί τρόποι διασκεδάσεως, τότε που βασίλευε το ραδιόφωνο!… µε µουσική επηρεασµένη από το ιδίωµα που κυριαρχούσε στα επτάνησα, την «καντσονέττα».

Ο ∆αυίδ Ναχµίας και ο Μπάµπης Βελισσάριος προτείνουν το ρεσιτάλ µε τίτλο “Ελληνικές & Ιταλικές Καντσονέτες του Μεσοπολέµου”. Μία παράσταση γεµάτη απ’ τα τραγούδια και την ξεχασµένη ατµόσφαιρα των πρώτων ραδιοφωνικών χρόνων. Ένα ραδιόφωνο που στόχευε στην καρδιά του ακροατή µ’ έναν διαφορετικό, πιο ανθρώπινο τρόπο προσέγγισης της καθηµερινότητας, των ανθρώπινων σχέσεων. Το ραδιόφωνο, η παρηγοριά και η ψυχαγωγία της αγνής προπολεµικής, της πολεµικής και της µεταπολεµικής Ελλάδας, µετέδιδε τα ωραιότερα τραγούδια.

Τραγούδια φορτισµένα απ’ τα γεγονότα και τις ηµέρες που τα γέννησαν. Η καθηµερινή ψυχαγωγία µιας άλλης νεολαίας που βίωνε την βαθύτητα του έρωτα αφήνοντας το ανεξίτηλο στίγµα της µέσα απ’ την τέχνη. Στην παράσταση ακούγονται τα ωραιότερα τραγούδια του Γούναρη, του Σουγιούλ, του Γιαννίδη, του Αττίκ, του Χαιρόπουλου, αλλά ακόµα και Ιταλικές καντσονέτες που εκείνον τον καιρό όλος ο κόσµος αγάπησε.

Μία παράσταση που ελευθερώνει και βάζει φωτιά σε συναισθήµατα “χλιαρά” ή ακόµα και παραγνωρισµένα στην εποχή µας, θυσιαζόµενα στο µόνιµο κυνήγι της οικονοµικής ανεξαρτησίας και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κάτι φθηνό. Ο έρωτας, ο ζωντανός χωρισµός, ο πόνος, η χαρά, στο πιο υψηλό βάθρο που µπορεί να τα τοποθετήσει ο νους. Ο ∆αυίδ Ναχµίας στο πιάνο, καλλιτεχνικά προσηλωµένος στο βιωµατικό ρεπερτόριο το πρώτου µισού του 20ου αιώνα, του «ελαφρού» τραγουδιού του µεσοπολέµου, αλλά και της ευρύτερης κουλτούρας µιας µυθοποιηµένης εποχής, επεξεργάστηκε τα πιο όµορφα τραγούδια του Ελληνικού αιώνα.

Κι ο Μπάµπης Βελισσάριος που µε την εκρηκτική φωνή και την υποβλητική παρουσία του ξεκλειδώνει συναισθήµατα, από καιρό θυσιασµένα στο βωµό της σύγχρονης καθηµερινότητας. ∆ικαίως θεωρούνται από πολλούς οι ερµηνείες του ως η δικαίωση που γύρευαν οι δηµιουργοί µέσα απ’ τη µακάρια σιωπή τους για το ευρύτερο έργο τους.

Υπενθυµίζουµε ότι λόγω των ζηµιών που έχει υποστεί το Πνευµατικό Κέντρο στα Κουρκουµελάτα, η συναυλία θα διεξαχθεί στήν Αίθουσα συναυλιών της Φιλαρµονικής Σχολής Κεφαλληνίας µε ελεύθερη είσοδο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer