Πρέπει να γίνει κατανοητό στον Περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή ότι διοικούν σημαντικό θεσμό του κράτους και όχι φοιτητικό σύλλογο που κάνει …happening
Τσιλιμιδός: «Αντί σοβαρότητας …φοιτητικό δημοψήφισμα»
Πολιτική
11/12/2015 | 14:20

Η Περιφερειακή Αρχή των Ιονίων Νήσων διεξάγει από την 8η  έως την 27η Δεκεμβρίου ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Είχαμε  διατυπώσει με σαφήνεια την άποψη πριν ένα χρόνο, όταν συζητείτο το θέμα της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στο περιφερειακό συμβούλιο, ότι  με μια συμφέρουσα οικονομική προσφορά (όπερ και εγένετο) η παραχώρηση τους σε ιδιώτη επενδυτή ήταν στη σωστή κατεύθυνση.

Αναγκαία για την στήριξη της τουριστικής μας βιομηχανίας αφού μέσω αυτής μπορεί να εξασφαλισθούν.

1 Σύγχρονο management των αεροδρομίων απαραίτητο για την ενίσχυση της θέσης τους  στον εντεινόμενο διεθνή ανταγωνισμό

  1. Επενδύσεις στις καταρρέουσες εγκαταστάσεις που το κράτος με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας αδυνατεί να υλοποιήσει.
  2. Διαρκή έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Ασφαλιστική δικλίδα για την άσκηση ουσιαστικού ελέγχου στην τήρηση των συμβατικών όρων η ενίσχυση του ρόλου της ΥΠΑ με την συμμετοχή και τοπικών θεσμών.

Η θέση αυτή ήταν μειοψηφική μέσα σε ένα κλίμα εθνολαϊκιστικής πλειοδοσίας που διαμορφώθηκε από μεγάλο μέρος περιφερειακών παρατάξεων.

Είχαμε προειδοποιήσει τότε την παράταξη της πλειοψηφίας ΑΝΑΣΑ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ  αντιπολίτευση , που η ταύτιση τους ήταν εθελουσίως διακηρυγμένη,  ότι η πραγματικότητα θα μας δικαιώσει.

Μέσα στη διάρκεια ενός έτους έγινε μια πλήρης μεταστροφή ,όπως σε πάρα πολλά θέματα των κυβερνητικών πλέον προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με κατάληξη τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να υπερθεματίζει στην προ ημερών συνέντευξη του στην ΕΡΤ για την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων με κορωνίδα αυτή των περιφερειακών αεροδρομίων, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη μας.

Η Περιφερειακή Αρχή των Ιονίων Νήσων όμως είτε έχει ισχυρότερες ιδεοληπτικές εμμονές από την κυβέρνηση , είτε για την διαχείριση των εσωκομματικών – ενδοπαραταξιακών της ισορροπιών διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα που:

  • Δεν έχει θεσμική υπόσταση αφού δεν ακολουθεί τις διατάξεις συγκεκριμένου νομικού πλαισίου.
  • Είναι διαβλητό αφού μπορεί ο οποιοσδήποτε να ψηφίσει για λογαριασμό πλήθους γνωστών, φίλων αλλά και αγνώστων καταχωρώντας τα ονόματα τους  μέσω ενός υπολογιστή χωρίς πρόβλημα, υποστηρίζοντας όποια άποψη θέλει.
  • Είναι δημοκρατικά απαράδεκτο ως προς την διατύπωση του ερωτήματος όπου με χαρακτηρισμούς όπως «…παράδοση των αεροδρομίων», « ….επιζήμια για την οικονομία κλπ»  προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη στην κατεύθυνση που επιθυμεί.
  • Πολιτικά δεν θα έχει ουδεμία επίδραση σε μια ήδη αποφασισμένη κυβερνητική πρόθεση αφού εκδόθηκε ήδη Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου ( ΦΕΚ 138-3/11/15) με την οποία παρέχεται εξουσιοδότηση στους συναρμόδιους Υπουργούς για την συνυπογραφή των συμβάσεων. Τίθενται δε σε ισχύ αυτές με την νομοθετική κύρωση τους από την Βουλή, που πιθανότατα θα γίνει πριν την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος .
  • Εν τέλει δε απαξιώνει στη συνείδηση των πολιτών  τις δημοκρατικές διαδικασίες και  το πολιτικό σύστημα,  δυστυχώς συλλήβδην,  και όχι μόνο αυτούς που δρομολογούν τέτοιου είδους  «δημοκρατικά»  εξαμβλώματα.

Πρέπει να γίνει  κατανοητό στον Περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή ότι διοικούν σημαντικό θεσμό του κράτους  που οι ενέργειες και οι δράσεις τους διαμορφώνουν την εγχώρια αλλά και διεθνή του αξιοπιστία και όχι φοιτητικό σύλλογο που κάνει …happening, η ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής για να δικαιολογήσει τις ιδεοληψίες των μελών του.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΟΝΙΟ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer