Μετά από τετράμηνη αστυνομική έρευνα
Τρεις συλλήψεις στην Κέρκυρα για παράνομο πρακτορείο ηλεκτρονικού τζόγου
Κοινωνία
27/11/2015 | 18:18

Στη σύλληψη τριών ελλήνων για παράνομο πρακτορείο ηλεκτρονικού τζόγου, οδηγήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας μετά από συστηματική και διεξοδική έρευνα διάρκειας τεσσάρων περίπου μηνών.

Σύμφωνα με την έρευνα ένας  53χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας μαζί με τον  43χρονο,τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών είχαν εγκαταστήσει και διαχειρίζονταν στο κατάστημα, ειδική διαδικτυακή εφαρμογή-λογισμικό, την οποία τους είχε παραχωρήσει  50χρονος νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας διαδικτυακών στοιχημάτων. Μέσω αυτής της εφαρμογής κλειστή ηλεκτρονική ομάδα, αποτελούμενη από 35 πελάτες, είχε την δυνατότητα χρησιμοποιώντας κωδικούς, να ενεργεί παράνομους διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.

Για τη διεξαγωγή και διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, διενεργήθηκαν το τελευταίο διήμερο στοχευόμενες και κατάλληλα οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κέρκυρα και Ημαθία, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία  οι τρεις έλληνες, ενώ αναζητείται ένας; 50χρονος συνεργός.

Τους παράνομους στοιχηματισμούς οι πελάτες διεκπεραίωναν οικονομικά, μέσω προπληρωμένων ηλεκτρονικών καρτών, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Επιπλέον ο ιδιοκτήτης της καφετέριας κέρδιζε ποσοστό 10% επί των συνολικών μηνιαίων στοιχημάτων.

Από την εξέλιξη των ερευνών εντοπίστηκαν στοιχεία, που αφορούσαν τις οικονομικές συναλλαγές των παικτών, κινήσεις λογαριασμών , υπόλοιπα, στατιστικά και λοιπά στοιχεία, οι οποίες για τον τελευταίο περίπου μήνα αγγίζουν τις 60.000 ευρώ, περίπου.

Σε έρευνες που πραγματοποιηθήκαν στο παράνομο πρακτορείο καθώς και στις κατοικίες των εμπλεκομένων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, 14 δεκατέσσερις διασυνδεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε έναν από τους οποίους εμφανιζόταν το λογότυπο του παιχνιδιού «φρουτάκια», αυτόματος πωλητής προπληρωμένων καρτών ηλεκτρονικών πληρωμών, 64 προπληρωμένες κάρτες εταιρείας ηλεκτρονικών χρηματικών συναλλαγών , συνολικής αξίας 760 ευρώ, κωδικοί πρόσβασης στο λειτουργικό σύστημα του ιστότοπου της εταιρείας και τρεις ακόμη ηλεκτρονικοί υπολογιστές στην κατοχή του 50χρονου εκπροσώπου της εταιρείας

Οι τρεις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Κέρκυρας κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας που ρυθμίζει την αγορά παιγνίων , ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας διεξάγει έρευνες προκειμένου να εντοπίσει τυχόν και άλλες εστίες παράνομου ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer