Το πρόγραμμα διαρθρώνεται γύρω από τρεις λέξεις-κλειδιά που απαρτίζουν τον τίτλο του: Σειρήνα / Σεισμός / Ράδιο.
Τρεις εκδηλώσεις από το Ιόνιο Κέντρο
Πολιτισμός
07/08/2015 | 16:34

Οι Καλλιτέχνες – Ακαδημαικοί Craig Dongoski και John Roach πραγματοποιούν  στο νησί της Κεφαλονιάς τρεις εκδηλώσεις  που εξερευνούν το περιβάλλον του νησιού,  τον πολιτισμό και την ιστορία του. Το πρόγραμμα διαρθρώνεται γύρω από τρεις λέξεις-κλειδιά που απαρτίζουν τον τίτλο του: Σειρήνα / Σεισμός / Ράδιο. Κάθε ένας  από αυτούς τους όρους –  ιδέες προτείνει  μια ενέργεια ή μία σήμανση  που περικλείει  την εμπλοκή του καλλιτέχνη και την επεξεργασία  των ”δυνάμεων” που συνθέτουν την ιστορία της Κεφαλονιάς.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις κύριες δραστηριότητες:

Μια ‘Εκθεση/Παρουσίαση  στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και  Πολιτισμού  την Δευτέρα  10 Αυγούστου.

Μια ανοικτή στο κοινό  πειραματική εκδήλωση με χρήση  ραδιοπομπών,  που θα πραγματοποιηθεί  στο σπήλαιο της Μελισσάνης  την Τρίτη 11 Αυγούστου.

Την Δευτέρα  10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μία  ραδιοφωνική εκπομπή στον  Ionian  Galaxy 90.8 FM, που  θα παρουσιάσει  το θέμα   και την  σταδιακή εξέλιξή του.

 

ΣΕΙΡΗΝΑ:

Ειδητικά   Κανάλια

Ένα συμμετοχικό έργο τέχνης, που χρησιμοποιεί ραδιοφωνικούς πομπούς και δέκτες για να μετατρέψει το σπήλαιο της Μελισσάνης σε χώρο εναλλαγής και  συντονισμού  με την πολυδιάστατη και πολυμορφική  απόδοση  των δομικών στοιχείων της Ελληνικής Γλώσσας με τη χρήση και την απόδοση  ποικίλων φωνημάτων.

 

ΣΕΙΣΜΟΣ:

Ορθογραφία  του Ανέμου

Μια εγκατάσταση στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού, που  συγκεντρώνει τα έργα που ο Dongoski και  Roach  έχουν δημιουργήσει στην Κεφαλονιά,  δημιουργώντας  ένα αμάλγαμα  συμβατικής  έκθεσης και συγχρόνως  παρουσίασης.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει σχέδια, γλυπτά και βίντεο, καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα των γεγονότων που θα λαμβάνουν χώρα καθ’όλη τη διάρκεια της εναρκτήριας  συγκέντρωσης.

 

ΡΑΔΙΟ :

Κεφαλονιά/τρέχοντα νέα

Οι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στον ραδιοφωνικό σταθμό  Ionian Galaxy όπου  αντί μίας συμβατικής  συνέντευξης  θα παρουσιάσουν  ηχητικά  στοιχεία και αντικείμενα από το πρόσφατο έργο τους στο νησί .

Ο στόχος είναι να φανταστεί κανείς το ραδιόφωνο ως ένα πρόσθετο χώρο για την έκθεση που θα έχει ως ”λειτουργικό τόπο ”για το έργο  τα  ερτζιανά κύματα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer