Την επιθυμία τους να βγει ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα των εκλογών εξέφρασαν οι υποψήφιοι του κόμματος στην κεντρική προεκλογική τους συγκέντρωση
Τρίτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές
Πολιτική
19/09/2015 | 07:46
Την επιθυμία τους να βγει ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα των εκλογών, αποτελώντας την τρίτη πολιτική δύναμη που θα του επιτρέψει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει, εξέφρασαν οι υποψήφιοι του κόμματος στην κεντρική προεκλογική τους συγκέντρωση, που πραγματοποίησαν στο ξενοδοχείο “Ολγα” στο Αργοστόλι.

Ο Διονύσης Μαρκάτος και ο Αντώνης Λουβερδής αναφέρθηκαν στις προτεραιότητες που θέτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή η πολιτική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δίνοντας έμφαση στην έννοια του κοινωνικού κράτους. Ειδικότερα, ο κ. Λουβερδής στάθηκε στο γεγονός ότι όλα έμειναν πίσω στα χρόνια της κρίσης με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία και ό,τι γίνεται ειδικά για τα άτομα με αναπηρία να είναι αποκλειστικά από οργανώσεις και σωματεία γονέων, που προσπαθούν ουσιαστικά να καλύψουν την αδράνεια του κράτους. Από τη μεριά του, ο κ. Μαρκάτος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Νοσοκομεία και στα σχολεία αλλά και στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας για τη νεολαία.  pasok_olga pasok_olga (2) pasok_olga (3) pasok_olga (4)pasok

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε ακόμα ότι θα πρέπει να υπάρξουν βαθιές τομές στο πολιτικό σύστημα. “Πολλά βλαστάρια που ξεφτίλισαν την παράταξη μέσα από αυτό το πολιτικό σύστημα αναδείχθηκαν και θησαύρισαν. Χρειάζεται αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, δεν μπορεί ο υπουργός να έχει διαφορετικό χρόνο παραγραφής για τα αδικήματα του από έναν απλό πολίτη. Διαφάνεια παντού, νομιμότητα παντού, άλλη λειτουργία του κράτος. Οχι πελατειακές σχέσεις. Οι πελατειακές σχέσεις μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε” είπε χαρακτηριστικά. Σε ανάλογο επιθετικό ύφος, όμως, μίλησε και για τα όσα έχουν γίνει ή καλύτερα δεν έχουν γίνει στο Νομό μας.  “Αν αυτή τη στιγμή έκανε κάποιος μια βόλτα στο Νομό θα αισθανόταν ένα βαθύ αίσθημα απογοήτευσης. Δεν υπάρχει ένα έργο που να εκτελείτε. Το λιμάνι του Πισαετού στην Ιθάκη έχει καταντήσει ένα νεκροταφείο. Το έργο του Χαράκα έχει καταντήσει γιοφύρι της Αρτας. Η Ερυσσος έχει μείνει αποκομένη δύο χρόνια και θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμα. Η γέφυρα Δεβοσέτου έχει καταντήσει γέφυρα των στεναγμών. Για να μην πω τι συμβαίνει σήμερα στις σεισμόπληκτες περιοχές του Νομού και ειδικά στην Παλλική, δύο χρόνια μετά τους σεισμούς. Αν εμείς ήμασταν στα πράγματα και είχαμε την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με Βουλευτή τον Σπύρο Μοσχόπουλο ή τον Αλέξανδρο Καλαφάτη στη Δημοτική Αρχή θα μας είχαν ρίξει στη θάλασσα. Και τώρα δεν μιλάει κανένας. Αυτή είναι η κατάντια του τόπου και της πατρίδας μας”. pasok (3)

Στο κεντρικό πολιτικό τους μήνυμα, ο κ. Λουβερδής τόνισε ότι “εμείς πλέον δεν είμαστε εκείνοι που θέλουμε να γίνουμε μια κυβέρνηση ή ένα ακόμα κόμμα εξουσίας. Θέλουμε να είμαστε στην τρίτη θέση, εκτοπίζοντας τη Χρυσή Αυγή, έτσι ώστε να συμπράξουμε με όποιο κόμμα κυβερνήσει, προχωρώντας σε προκαθορισμό, οργάνωση και προγραματισμό από τη αρχή γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη ως ΠΑΣΟΚ σε κανέναν από τους δύο μονομάχους. Ούτε στη Νέα Δημοκρατία που έχει δώσει δείγματα γραφής, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε τα δείγματα του τους τελευταίους έξι μήνες”. Στο ίδιο μήκος ήταν και η τελική τοποθέτηση του κ. Μαρκάτου: “Δεν θα υπάρξει μέλλον για τον τόπο αν δεν υπάρξει σταθερή κυβέρνηση, σοβαρή κυβερνητική εκπροσώπηση που θα μπορέσει να κάνει τα στοιχειώδη. Ζητάμε τη δύναμη σας, ζητάμε τη στήριξη σας για να αποτελέσουμε την τρίτη πολιτική δύναμη, η οποία θα μπορέσει να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας”. Την παρουσίαση των δύο υποψηφίων προλόγισε ο εκπρόσωπος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, ο Εκτορας Αντωνάτος. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, αρκετά ιστορικά στελέχη του κόμματος στο Νομό μας και συγκεκριμένα οι Σπύρος Μοσχόπουλος, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Διονύσης Γεωργάτος, Γιώργος Τσιλιμιδός, Σπύρος Σαμούρης, Νίκος Σκλάβος, Μάρκος Κοτσιλίνης, Νίκος Φραντζής και η Πρόεδρος του “Υπερίωνα”, Σοφία Μαροπούλου.
pasok (2) pasok (4) pasok (5) pasok (6) pasok (7)
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer