Λεπτό προς λεπτό το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων, που σημειώθηκαν στο Παρίσι, όπως δόθηκε στην δημοσιότητα από την Εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας
Το χρονικό των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι
Κοινωνία
15/11/2015 | 11:50

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων, που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως δόθηκε στην δημοσιότητα από την Εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας:

  • 21:20(22:20 ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδοτεί μια ζώνη με εκρηκτικά κοντά σε μια πύλη του γηπέδου «Σταντ ντε Φρανς», στο προάστιο Σεν Ντενί. Μεταξύ των θεατών στο στάδιο, όπου έδιναν φιλικό αγώνα οι εθνικές ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας, βρίσκονταν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο βομβιστής και ένας περαστικός.
  • 21:25, στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, στη διασταύρωση των οδών Μπισά και Αλιμπέρ, ένοπλοι πυροβολούν τους πελάτες του μπαρ «Λε Καριγιόν» και του εστιατορίου  «Πετί Καμπότζ», σκοτώνοντας 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 10.
  • 21:30, έξω από το γήπεδο «Σταντ ντε Φρανς», άλλος ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδοτεί τα εκρηκτικά του και σκοτώνεται.
  • 21:32, ένοπλοι ανοίγουν πυρ έξω από το μπαρ «Α Λα Μπον Μπιέρ», στη διασταύρωση των οδών Φοντέν ο Ρουά και Φομπούρ ντι Τεμπλ, στο 11ο διαμέρισμα. Πέντε άνθρωποι σκοτώνονται και οκτώ τραυματίζονται σοβαρά.
  • 21:36, ένοπλοι σκοτώνουν 19 ανθρώπους στο εστιατόριο «Λα Μπελ Εκίπ», στην οδό ντε Σαρόν. Εννιά άνθρωποι τραυματίζονται σοβαρά.
  • Περί τις 21:40, ένας βομβιστικής αυτοκτονίας ανατινάζεται μέσα στο εστιατόριο «Λε Κομπτουάρ Βολτέρ» της λεωφόρου Βολτέρ, επίσης στο 11ο διαμέρισμα. Ένας άνθρωπος τραυματίζεται.
  • 40, ένα αυτοκίνητο σταματά έξω από το θέατρο Μπατακλάν. Πολλοί ένοπλοι εισβάλλουν στο χώρο, όπου δινόταν συναυλία του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Eagles of  Death Metal και αρχίζουν να πυροβολούν στο πλήθος. Σκοτώνουν 89 ανθρώπους και τραυματίζουν πολλούς. Οι δράστες κάνουν λόγο για το Ιράκ και τη Συρία.
  • 53, ένας τρίτος βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάζεται κοντά στο γήπεδο «Σταντ ντε Φρανς».
  • 00:20του Σαββάτου, 14 Νοεμβρίου, οι δυνάμεις ασφαλείας εισβάλουν στο θέατρο Μπατακλάν, για να απελευθερώσουν όσους βρίσκονται μέσα. Τρεις από τους δράστες σκοτώνονται: ο ένας πυροβολείται από τους αστυνομικούς, οι άλλοι δύο ανατινάζονται πυροδοτώντας τα εκρηκτικά τους.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer