Βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση του ''Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας''.
Το χορευτικό της Αδελφότητας Πειραιά στις “Χοροσταλίδες”
Πολιτισμός
13/07/2016 | 10:09

Το Σαββατοκύριακο  που μας πέρασε, 9 – 10 Ιουλίου, το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, CID – UNESCO, με το χοροθέατρο ”Δόρα Στράτου” παρουσίασαν την εκδήλωση ”ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΔΕΣ”. Βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση του ”Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας”. Αρκετά ήταν τα χορευτικά συγκροτήματα που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση και παρουσίασαν τοπικούς χορούς από τη Λέρο και τη Σέριφο μέχρι την Κρήτη, και φυσικά την μαγευτική πατρίδα μας, την Κεφαλλονιά.

”Εκπρόσωποι” του νησιού μας ήταν αυτή τη φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλλονιτών & Ιθακησίων Καλλιθέας ο οποίος σε συνεργασία με μέλη του Χορευτικού τμήματος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά παρουσίασαν στο κοινό τους χορούς Σταυρωτό Πυλάρου, Μανέτα και φυσικά τον Μπάλο. Καταφέραμε, λοιπόν, παρόλο που είμασταν σύζευξη δύο διαφορετικών χορευτικών, να βγάλουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα και να ευχαριστηθούμε κάθε λεπτό πάνω στη σκηνή. Αυτό,βέβαια, δεν θα το πετυχαίναμε χωρίς την βοήθεια των δασκάλων και υπεύθυνων του χορευτικού τμήματος του συλλόγου της Καλλιθέας, κ.Ελπίδας Κοσμάτου και κ.Φίλιππου Μπουκουβάλα.

Κλείνοντας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όχι μόνο τον Πολιτιστικό σύλλογο της Καλλιθέας για την πρόσκληση που έκανε στην Αδελφότητά μας αλλά και τους υπεύθυνους της εκδήλωσης που μας έδωσαν την ευκαιρία να αναδείξουμε τον πολιτισμό του νησιού μας για έναν τόσο καλό σκοπό.

Καλό Καλοκαίρι ! “Ραντεβού” τον Σεπτέμβριο στα Χορευτικά & Μουσικά τμήματα της Αδελφότητας!

Κατερίνα Ματέρη

horostalides2 horostalides3 horostalides4 horostalides5 horostalides6

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer