Για την Εθνική τα πράγματα είναι απλά… Με νίκη κόντρα στην Ιαπωνία τα ξημερώματα της Παρασκευής (01.00) αποφεύγει το… χαρακίρι και μένει «ζωντανή» στην προσπάθεια για πρόκριση τους «16»
Το «χαρακίρι» δεν ταιριάζει στους Έλληνες!
Αθλητισμός
19/06/2014 | 09:03

Την τύχη που της γύρισε επιδεικτικά την πλάτη απέναντι στην Κολομβία θα πρέπει να έχει με το μέρος της η Εθνική Ελλάδας στο δεύτερο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Φυσικά, δεν αρκεί μόνο αυτό για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα, αλλά είναι το μόνο στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να επηρεάσει ο Σάντος και οι διεθνείς.

Απέναντι στην Ιαπωνία τα ξημερώματα της Παρασκευής δεν υπάρχουν περιθώρια για ήττα. Η ήττα της πρεμιέρας από την Κολομβία έχει φέρει σε δεινή θέση τη «γαλανόλευκη», αλλά το ίδιο ισχύει και για τους Ιάπωνες που έχασαν (με ανατροπή μάλιστα) από την Ακτή Ελεφαντοστού και ξέρουν πως παίζουν και αυτοί το τελευταίο τους χαρτί για διάκριση.

Ελπίδα όλων είναι όταν θα τελειώνει το συγκεκριμένο ματς, λίγο πριν χαράξει δηλαδή, η «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» θα ετοιμάζεται για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της στο Μουντιάλ. Προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι το τελευταίο σφύριγμα του Ζοέλ Αγκιλάρ στο «Estadio das Dunas» να βρει Έλληνες να πανηγυρίζουν στο χορτάρι και Ιάπωνες να το εγκαταλείπουν με σκυμμένα κεφάλια…

Παρά την ήττα της πρεμιέρας από την Κολομβία, ο Σάντος είναι αποφασισμένος να δείξει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και να τους στηρίξει έμπρακτα προχωρώντας σε πολύ λίγες αλλαγές στην ενδεκάδα. Τα τελευταία νέα μαρτυρούν πως ο Πορτογάλος κρίνει πως μία –το πολύ δύο- διορθωτικές κινήσεις αρκούν. Επομένως, είναι λογικό να περιμένει κανείς να δει τον Μήτρογλου να παίρνει τη θέση του Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης, ενώ πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει και ο Φετφατζίδης, ο οποίος ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Σαλπιγγίδη στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης, με τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Χολέβα (αν και ο τελευταίος δέχτηκε πολλά πυρά για την απόδοσή του στο πρώτο ματς) αν συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Στο κέντρο δεν αλλάζει τίποτα, επομένως αμυντικό χαφ θα είναι οΚατσουράνης έχοντας μπροστά του τους Κονέ και Μανιάτη. Αντίθετα στην επίθεση, σταθερός παράγων παραμένει ο Σαμαράς στο αριστερό άκρο, με τον Φετφατζίδη να καλύπτει τη δεξιά πλευρά και τον Μήτρογλου να κινείται στην κορυφή με την ελπίδα πως θα δείξει σε όλον τον κόσμο τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του που του χάρισε το προσωνύμιο «πιστολέρο».

Πηγή: sport-fm.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer