Άξιόλογη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο διήμερο με έντονες βροχές ,πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και χαλάζι.
Το φθινόπωρο έρχεται για να μείνει!
Κοινωνία
18/09/2016 | 13:56

Του Γιώργου Τσατραφύλλια*

Άξιόλογη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο διήμερο με έντονες βροχές ,πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και χαλάζι.

Συγκεκριμένα:
Αύριο Δευτέρα 19/9/2016 προβλέπονται από τις πρωινές ώρες βροχές και έντονες καταιγιδες στο Ιόνιο την Ηπειρο τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και το ανατολικού Αιγαίου.Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα και θα συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις .
Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα από το μεσημέρι και ύστερα στους νομούς:
Κέρκυρας-Ιωαννίνων -Θεσπρωτίας-Λευκάδας-Κεφαλληνίας-Ζακύνθου-Πρέβεζας-Άρτας-Αιτωλοακαρνανίας-Τρικάλων-Πέλλας-Αχαίας-Ηλείας- Μεσσηνίας –Αρκαδίας-Ευρυτανίας -Φθιώτιδας και Φωκίδας.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν απο Ν/Δ διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τα 7 ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάζει πτώση 4-5 βαθμούς .
Την Τρίτη 20/9/2016 το επίκεντρο της κακοκαιρίας θα μετατοπιστεί ανατολικότερα και τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Το Ν/Α ρεύμα θα φτάσει τοπικά τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενω η θερμοκρασία θα πέσει αλλο λίγο ( ταβάνι οι 30-31 βαθμοί).
Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

*επιμέλεια:
Γιώργος Τσατραφύλλιας
Φυσικός -Μετεωρολόγος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer