Διακόπτεται και πάλι προσωρινά η γραμμή λόγω προφανώς της έλευσης του χειμώνα και του τέλους της τουριστικής σαιζόν
Το τελευταίο δρομολόγιο από Σάμη για Πάτρα
Κοινωνία
01/11/2016 | 11:18

Είναι γεγονός πως η ακτοπλοϊκή γραμμή της Πάτρας – Σάμη Κεφαλονιάς – Πισαετός Ιθάκης αφότου επαναλειτούργησε από πέρυσι στα μέσα του καλοκαιριού, μόνο καλό έκανε μιας και η επιβατική κίνηση ήταν μεγάλη και τουριστικά αναζωογονήθηκε η περιοχή της Σάμης που είχε σχετικά μαραζώσει όταν είχε διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της με την Πάτρα.

Ειδικά το φετινό καλοκαίρι που στην «ιστορική» αυτή γραμμή μπήκε το υπερταχύπλοο “Speedrunner III” της εταιρίας Levante Ferries που έκανε το ταξίδι σε 2 ώρες και δέκα λεπτά, μαζί με την δυναμική διαφημιστική καμπάνια με τον τραγουδιστή Γιώργο Λιανό να πρωταγωνιστεί στα σχετικά σποτ, η κίνηση ήταν ζωηρή και πολλοί, Έλληνες και ξένοι επέλεξαν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη για τις διακοπές τους ενώ έντονη ήταν η παρουσία Πατρινών ταξιδιωτών.

Ωστόσο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι χθες Δευτέρα 31/10/2016 έγινε το τελευταίο προγραμματισμένο δρομολόγιο από την Σάμη για Πάτρα (το οποίο μας επιβεβαίωσε και το Λιμεναρχείο Πατρών), καθώς διακόπτεται προσωρινά η γραμμή, προφανώς λόγω της έλευσης του χειμώνα, του τέλους της τουριστικής περιόδου και της μείωσης της επιβατικής κίνησης. Ωστόσο επιβάτες που είχαν έρθει το πρωί με το πλοίο στην Πάτρα, σχολίαζαν πως είναι κρίμα να ξανασταματά η γραμμή μιας και αναγκαστικά θα επέστρεφαν στην Κεφαλονιά μέσω της Κυλλήνης.

Αναμένεται τώρα να δούμε πότε θα ξαναλειτουργήσει η γραμμή με πολύ πιθανό αυτό να γίνει τις μέρες των Χριστουγέννων, σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να περιμένουμε έως την ερχόμενη άνοιξη.

Πηγή: thebest.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer