Η Αδελφότητα Πειραιά τίμησε την 150η επέτειο της Ένωσης των Επτανησίων με τη «μητέρα» πατρίδα
Το περίλαμπρο Θέατρο Πειραιά άνοιξε τις «πύλες» του για τους Κεφαλλονίτες (βίντεο)
Πολιτισμός
05/05/2014 | 18:26

Του Παναγή Φωκά
Μια υπέροχη βραδιά έζησαν οι Κεφαλλονίτες του Πειραιά και της Αθήνας οι οποίοι τίμησαν με τη παρουσία του την εκδήλωση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων του Πειραιά, η οποία έγινε στο περίλαμπρο και ανακαινισμένο πρόσφατα Δημοτικό θέατρο της πόλης.
Η Αδελφότητα Πειραιά παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη το μουσικό συμφωνικό έργο «CONVENTUS 1864» Η ΕΝΩΣΙΣ του Επτανήσιου μουσικοσυνθέτη Zorz Katris. Με τη μουσική και το τραγούδι ταξιδέψαμε στην Ιστορία της Επτανήσου από τη Ρωμαϊκή εποχή έως το 1864 που τα νησιά μας ενώθηκαν με την Ελλάδα. Επί 10 αιώνες η Επτάνησος περνούσε από διάφορους κατακτητές, Ενετούς, Ρώσους, Γάλλους και Άγγλους. Ο έλεγχος του Ιονίου γι’ αυτούς ήταν το κυρίαρχο ζήτημα, καθώς και ο αφελληνισμός των κατοίκων.
Το ριζοσπαστικό κίνημα και οι αγώνες του λαού μας έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα της Ένωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτεργάτες για τη χθεσινή λαμπρή βραδιά ήταν δύο κυρίες του ΔΣ της Αδελφότητας. Μιλάμε για την κα Μαριολένη Νεοφύτου και την κα Στέλλα Βουτσινά που έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό μιας και δούλεψαν σκληρά για περισσότερο από 5 μήνες. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια θα πρέπει να δώσουμε στον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Σπαθή καθώς και στον Γ.Γ κ. Βαγγέλη Σκλαβούνο για την άψογη οργάνωση.
Τη βραδιά τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος, ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Πειραιά Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Μπαραμπούτης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πειραιά κ. Μώραλης και κ. Δρίτσας, η βουλευτής του νομού κα. Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μιχαλάτος, ο π. υφυπουργός κ. Αλιβιζάτος, ο π. Νομάρχης κ. Λευκαδίτης, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Μεσσάρης και Μπενετάτος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αθηνών κ. Βαλλιανάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Φιοραβάντες, εκπρόσωποι των Κεφαλληνιακών Σωματείων της Αθήνας, ο Παναγής Μπαρμπάτης, ο Γιώργος Κακής, η Ελένη Μελέτη, ο πρώην Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Κουγιανός, ο Μάκης Αγγελετάκης κ.α.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer