Στην πόλη της Έδεσσας βρέθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας με τα χορευτικά τμήματα των παραδοσιακών χορών του.
Το “Παλιόκαστρο” χόρεψε καντρίλιες στην Έδεσσα
Πολιτισμός
16/03/2016 | 19:03

Στην πόλη της Έδεσσας βρέθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο” την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, με τα χορευτικά τμήματα των παραδοσιακών χορών του και τις καντρίλιες.

Το ”Παλιόκαστρο” πλαισίωσε το έθιμο της Λάμκας που αποτελεί μέρος του Εδεσσαϊκού καρναβαλιού, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Μικρασιατών Έδεσσας ”Η Μπίγα”.

Το έθιμο παρακολούθησε για μιάμιση περίπου ώρα πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυχτικά το κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας, ”Φόρης Γεντζής”.

Το ”Παλιόκαστρο” πραγματοποίησε δυο εμφανίσεις . Στην πρώτη παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από τα Επτάνησα ( Σταυρωτός Ζακύνθου, Βλαχοπόυλες, Ροϊδο, Διβαράτικο, Μπάλο) και στην δεύτερη καντρίλιες, εντυπωσιάζοντας και ενθουσιάζοντας τον κόσμο που πλημμύρισε το κλειστό γυμναστήριο και δεν σταμάτησε να χειροκροτεί.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Γιάννου, στον οποίο το ”Παλιόκαστρο” προσέφερε αναμνηστικό βιβλίο της Κεφαλονιάς και κρασί ρομπόλα Σάββα Ταβιανάτου.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ακολούθησε γεύμα φιλοξενίας απ’ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Έδεσσας ”Η Μπίγα” όπου και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο” ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών ”Η Μπίγα” και ιδιαίτερα την πρόεδρο του Ιωάννα Διαμαντή και την αντιπρόεδρο Μαρία Μπούζουρα για την άψογη φιλοξενία και υποδοχή. Τέλος ευχαριστεί την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και τον πρόεδρό της Κωνσταντάκη Άγγελο, για τα αναμνηστικά βιβλία και cd.

paliokastro (1) paliokastro (3) paliokastro (4) paliokastro (5) paliokastro (6)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer