Ολοκληρώνοντας οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων τις προβλέψεις τους για το 2016, όσον αφορά τις αφίξεις στα νησιά, καταλαβαίνουμε όλοι ότι η Κεφαλονιά οδηγείται σε ναυάγιο.
Το «ναυάγιο» της κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά
Πρωτοσέλιδα
03/10/2015 | 09:55

Ολοκληρώνοντας οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων τις προβλέψεις τους για το 2016, όσον αφορά τις αφίξεις στα νησιά, καταλαβαίνουμε όλοι ότι η Κεφαλονιά οδηγείται σε ναυάγιο.
Η εκτίμησή τους είναι ότι οι αφίξεις στο νησί μας θα μειωθούν από 40.000-50.000 επισκέπτες, κάτι που σημαίνει ότι η αγορά του νησιού μας θα πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Την ίδια στιγμή οι γειτονικοί μας προορισμοί δεν παρουσιάζουν καν μείωση, συμβάλλοντας στο γενικότερο κλίμα άνθησης του Ελληνικού Τουρισμού.
Το ερώτημα είναι αυτή τη στιγμή γιατί η Κεφαλονιά, ένα από τα ομορφότερα νησιά, αποκλείεται έτσι από την αγορά της κρουαζιέρας;;
Αναζητήσαμε απαντήσεις σε τουριστικούς πράκτορες και σε ειδικούς της κρουαζιέρας και όλοι φαίνεται να δίνουν την ίδια εξήγηση:
Αφού η Κεφαλονιά έχει σύγχρονες υποδομές, ασφάλεια και Διεθνείς συνδέσεις (αεροδρόμια) η απάντηση πρέπει να αναζητηθεί στην ποικιλία εκδρομών και αξιοθέατων που μπορούν να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες. Και αυτό είναι κάτι που οι υπεύθυνοι του Τουρισμού στην Κεφαλονιά έπρεπε να το γνωρίζουν.
Η Κεφαλονιά δεν στερείται αυτή τη στιγμή αναγνωρισιμότητας από τις εταιρείες κρουαζιέρας – μας γνωρίζουν πολλά χρόνια τώρα. Το βάρος πρέπει να δοθεί στο τουριστικό προϊόν που παρέχουμε σαν νησί. Εκεί έπρεπε να εστιάσουν την προσοχή τους οι αρμόδιοι της Κεφαλονιάς και όχι στις εκθέσεις ανά την υφήλιο.
Το βάρος των ενεργειών έπρεπε να δοθεί στην οργάνωση των αξιοθέατων σε εκδρομές, στο πληροφοριακό υλικό στα μνημεία, στο μάρκετινγκ αυτών και στο συντονισμό με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να παρέχεται η καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία.
Οι αρμόδιοι όμως του Τουρισμού αναλώθηκαν και συνεχίζουν και σήμερα να αναλώνονται στις διεθνείς εκθέσεις χωρίς κανένα στόχο και χωρίς αποτέλεσμα όπως φαίνεται μοιράζοντας χαμόγελα. Όμως στην Κεφαλονιά δεν χαμογελά κανείς πλέον με αυτά τα αποτελέσματα.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται πολύ δουλειά στον τόπο μας και όχι φωτογραφίες στο εξωτερικό. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι εάν δεν θέλουν να είναι υπεύθυνοι του θανάτου της κρουαζιέρας στο νησί μας, πρέπει να δουλέψουν και να κοπιάσουν με τον ίδιο τρόπο που εργάζονται και κοπιάζουν οι επαγγελματίες στην Κεφαλονιά.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer