Η δημοφιλής ιστοσελίδα τέχνης «The Art Newspaper» αποκάλυψε τις 100 πιο δημοφιλείς εκθέσεις τέχνης και μουσεία για το 2015.
Το Μουσείο Ακρόπολης στα 100 δημοφιλέστερα στον κόσμο-Ποια θέση κατέκτησε;
Πολιτισμός
09/04/2016 | 13:02

Η δημοφιλής ιστοσελίδα τέχνης «The Art Newspaper» αποκάλυψε τις 100 πιο δημοφιλείς εκθέσεις τέχνης και μουσεία για το 2015, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των επισκεπτών τους. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ήταν το πιο δημοφιλές μουσείο τέχνης του 2015, με περίπου 8,6 εκατομμύρια επισκέπτες να έχουν περάσει τις πύλες του.

Η πρώτη δεκάδα της λίστας συμπληρώνεται από τα πιο διάσημα μουσεία των μεγάλων πόλεων, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον.

Στη σκιά της πυραμίδας του Λούβρου βρίσκεται το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, με 6,8 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ακολουθεί το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη με περίπου 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες (είναι το μοναδικό μουσείο της Νέας Υόρκης στη λίστα), τα Μουσεία του Βατικανού είναι τέταρτα με περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου κλείνει την πρώτη πεντάδα με 5,9 εκατ.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έχουν απέτρεψαν κάποιους ανθρώπους από το να επισκεφτούν τα μουσεία της πόλης του φωτός το 2015, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να στερήσει την πρωτιά από το Λούβρο.

Το Μουσείο της Ακρόπολης, καταλαμβάνει την 59η θέση, με 1.443.330 επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι το 2014, το μουσείο της Ακρόπολης είχε καταλάβει την 41η θέση με 1.37

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer