Πιστεύουμε ότι και εμείς όπως κάθε ελεύθερος άνθρωπος είμαστε Δημότες Μεσολογγίου
Το Λύκειο Ελληνίδων στην τελετή μνήμης και τιμής της Ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου
Πολιτισμός
12/04/2017 | 15:05

Το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου τις 8-9 Απριλίου 2017 πήρε, για πολλοστή φορά, μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στην 191η επέτειο Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Στην φετινή εξόρμηση συμμετείχαν η Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και 20 χορευτές – χορεύτριες που πήραν μέρος στη βραδινή παρέλαση – λιτανεία φορώντας την παραδοσιακή Κεφαλονίτικη φορεσιά.

Όλοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, που πραγματοποιήθηκε μαζί με το σύλλογο Α.Ο. Φωκάτων, σε κλίμα άριστης συνεργασίας, παρακολούθησαν σχετικό ενημερωτικό πρόγραμμα, που επιμελήθηκε η κ. Μοσχονά και παρουσίασαν η κ. Ελένη Βούλγαρη και κ. Ελένη Κουνάδη.

Κυριότερα σημεία του ταξιδιού αυτού :

  1. i. 08-04-2017 :
  • Επίσκεψη στον κήπο των Ηρώων (5.30’μ.μ.), κατάθεση στεφάνων από το Λ.Ε.Α και τον σύλλογο Α.Ο. Φωκάτων, προσφορά δάφνης από όλους τους συμμετέχοντες, Εθνικός Ύμνος, κ.λ.π.
  • Συμμετοχή στην Ιερή Πομπή – Λιτανεία και μετάβαση δια της πλατείας του Αγίου Σπυρίδωνος στον Κήπο των Ηρώων (Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν 203 αποστολές και 27 μπαντίνες, μεταξύ των οποίων και η Κεφαλονίτικη “Θ. Αμούργης”).
  • Παρακολούθηση των δρώμενων στον κήπο των Ηρώων (Δέηση και κατάθεση στεφάνων, Βράβευση των νικητών του 71ου Δρόμου Θυσίας, Πανηγυρικός, με υψηλό ήθος και στόχευση, από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Ν. Καραπάνο, Αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, στην οποία συμμετείχε η χορωδία του Πνευματικού, Κοινωνικού, Αθλητικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπό τη Διεύθυνση του κ. Σπύρου Χολέβα.)
  1. 09-04-2017 :
  • Εκκλησιασμός στον ναό της Αγίας Τριάδος Αγρινίου (όπου παραμείναμε). Τα βάγια που πήραμε ήταν λιτά (απλό κλαδάκι δάφνης).
  • Μετάβαση στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Επίσκεψη στο Δημαρχείο – Πινακοθήκη. Εξαιρετική ξενάγηση από τον εκεί υπάλληλο κ. Παρασκευά. Συγκίνηση…
  • Παρακολούθηση της ηρωικής παρέλασης (έλαμπαν κάτω από τον Ήλιο οι ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές και ανέμιζαν οι γαλανόλευκες…).
  • Επίσκεψη στην Τρουλίτσα.

ΤΙ ΝΙΩΣΑΜΕ – ΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ :

Συγκίνηση και υπερηφάνεια. Λύπη και χαρά. Αισθήματα τιμής. Υποθήκη χρέους Εθνικού!

Πιστεύουμε ότι και εμείς όπως κάθε ελεύθερος άνθρωπος είμαστε Δημότες Μεσολογγίου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ ΜΟΣΧΟΝΑ – ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer