Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έμφαση στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε η Ν.Δ. με σύνθημα «Κανένας στο περιθώριο» και στη δημιουργία «Χάρτας Αλληλεγγύης»
Το λαϊκό της προφίλ χτίζει η Ν.Δ.
Πολιτική
28/06/2016 | 18:18

Να ενισχύσει το φιλολαϊκό της προφίλ και να εξουδετερώσει το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αμιγώς αστικό κόμμα, αλλά και αρκετών εντός της Ν.Δ., όπως του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που διαμηνύει μέσω διαρροών, ότι η Ν.Δ. δεν θα γίνει κόμμα της ελίτ, θα επιχειρήσει άμεσα η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έμφαση στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε η Ν.Δ. με σύνθημα «Κανένας στο περιθώριο» και στη δημιουργία «Χάρτας Αλληλεγγύης».

Σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία η Ν.Δ. δέχεται συνεχώς πυρά από το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν εκφράζει τα λαϊκά στρώματα, δεν έχει απήχηση στις χαμηλές μορφωτικές, οικονομικές και κοινωνικές τάξεις, ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να αντιστρέψει το κλίμα και μέσα από τη συγκεκριμένη δράση να ακυρώσει το επιχείρημα ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι προνόμιο μόνο της Αριστεράς.

Γι’ αυτό και ο ίδιος, παρά τις εξελίξεις με το Brexit και μετά από τη σχετική δήλωση που έκανε, δεν άλλαξε το πρόγραμμά του και μετέβη την περασμένη Παρασκευή στη Σύρο, όπου στα πλαίσια της περιοδείας του επισκέφθηκε και κοινωνικές δομές της Μητρόπολης, ενώ την παραμονή επισκέφθηκε το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία (Α.Με.Α.) «Η Ανοιχτή Αγκαλιά», ενώ ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με κλιμάκιο του κόμματος επισκέφθηκε την ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ν. Κόσμο και την Παρασκευή επισκέφθηκε το Φάρο Τυφλών στην Καλλιθέα.

Η Ν.Δ. από τη δράση «Κανένας στο περιθώριο», όπως λένε κεντρικοί παράγοντες του κόμματος, αναγνωρίζει την προσφορά των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, τιμά τις δράσεις τους και επιδιώκει να τις βοηθήσει έμπρακτα και να αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Στο πλαίσιο του σχεδίου που συγκροτείται, υπό την αιγίδα του Κυρ. Μητσοτάκη προγραμματίζονται οργανωμένες επισκέψεις κλιμακίων του Κόμματος σε δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κυρίως οργανώσεις που υποστηρίζονται από μη κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς, όπως η Εκκλησία, φιλανθρωπικά σωματεία, Μ.Κ.Ο. κ.α., σε όλους τους Νομούς της Επικράτειας, αποτελούμενα από Βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματείς και στελέχη του κόμματος.

«Η Ν.Δ. πιστεύει στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην πραγμάτωση της κοινωνικής συνοχής. Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη είναι βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας της ΝΔ» λένε στη Συγγρού και εξηγούν, ότι οι δράσεις αυτές θα αφορούν: α) Δομές και φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης, β) Δομές και φορείς που ασχολούνται με την οικογένεια, γ) Δομές και φορείς που δραστηριοποιούνται στο επίπεδο της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Έμφαση θα δοθεί στις μη κρατικές δομές, κυρίως στις εθελοντικές δομές και σε εκείνες που διαμορφώθηκαν και λειτουργούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων. Ήδη, έχουν αρχίσει να συγκροτούνται κλιμάκια από κομματικά υψηλόβαθμα στελέχη που θα πραγματοποιούν τις συναντήσεις – επισκέψεις, ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια, με τους φορείς, προκειμένου να δημιουργηθεί Χάρτα Αλληλεγγύης.

Εκτός από την καταγραφή των προβλημάτων και την διαπίστωση πεδίων δράσης ή διαμεσολάβησης για την αντιμετώπισή τους, θα εξετάζεται – ανά περίπτωση – και το ενδεχόμενο πρωτοβουλιών σε κεντρικό επίπεδο με όλα τα επίπεδα διοίκησης και λήψης πολίτικων αποφάσεων (Δήμοι, Περιφέρειες, Υπουργεία, Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) και δράσεις στήριξης.

Παράλληλα, η Ν.Δ. επεξεργάζεται το πρόγραμμά της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής, ώστε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής. Στο πλαίσιο αυτό, οι προτάσεις των φορέων που δραστηριοποιούνται ενεργά στην κοινωνική προσφορά, είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Στο σχέδιο του Κόμματος περιλαμβάνονται πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η ολοκληρωμένη εφαρμογή της πολιτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που πιλοτικά είχε ξεκινήσει το 2014, η προώθηση ενεργητικών προνοιακών πολιτικών, κ.λπ. Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό, όπου θα στηρίζει και θα προστατεύει τις οργανώσεις που ασκούν κοινωνικό έργο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Συγγρού, από τις 2.500 μη κρατικές – εθελοντικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν καταγραφεί πανελλαδικά, στόχος της ηγεσίας της Ν.Δ. είναι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουν επισκεφθεί κλιμάκια του κόμματος περίπου 800-1000 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.

Πηγή: antinews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer