Με ένα σεμνό πολιτικό μνημόσυνο το ΚΚΕ τίμησε τους πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ, από τα Βαλσαμάτα και τα γύρω χωριά της περιοχής των Ομαλών
Το ΚΚΕ τίμησε τους πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης στα Βαλσαμάτα
Πολιτική
30/08/2015 | 11:17

Με ένα σεμνό πολιτικό μνημόσυνο το ΚΚΕ τίμησε τους πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ, από τα Βαλσαμάτα και τα γύρω χωριά της περιοχής των Ομαλών, παρουσία φίλων και συγγενών. Ο Διονύσης Τζαννάτος, στέλεχος του ΚΚΕ, έκανε αναφορά στο νέο μνημείο που αναγέρθηκε τιμώντας τους πολυπληθείς νεκρούς του αγώνα των ηρωικών Ομαλών που δεν είχαν περιληφθεί στο προηγούμενο. Στη συνέχεια ομιλία εκφώνησε ο Διονύσης Γεωργόπουλος, μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία για την αντίσταση στην ιταλογερμανική κατοχή και στη συνέχεια στον εμφύλιο, στον ιδιαίτερο ρόλο που έπαιξαν σαν κέντρο του επαναστατικού αγώνα τα Φραγκοβαλσαμάτα, το Επανοχώρι και τα Μιχάτα, στην ύπαρξη παράνομου τυπογραφείου όπου η κομμουνιστική οργάνωση Κεφαλονιάς – Ιθάκης τύπωνε από το 1942την εφημερίδα με τίτλο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ», στο γεγονός ότι από εκεί ξεκίνησε η πρώτη προσπάθεια για δημιουργία αντιφασιστικής βάσης στον Ιταλικό στρατό κατοχής και ότι οι κάτοικοι των Βαλσαμάτων αποτέλεσαν το πιο αδιάλλακτο και ανυποχώρητο τμήμα της ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ δίνοντας κορυφαία ηγετικά στελέχη της Εθνικής Αντίστασης, στο ΕΑΜ, στην ΕΠΟΝ, στην Εθνική Αλληλεγγύη, στο ΔΣΕ, κορυφαία μέλη και στελέχη του ΚΚΕ.

Σήμερα υπάρχει ανάγκη, είπε, για απόδοση τιμής στους ήρωές μας με συνέχιση του αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αξιοποιώντας την ιστορική πείρα. Ο λαός να μην παγιδευτεί στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καλύτερη διαχείριση του μνημονίου. Καμιά λαϊκή ψήφος να μην επιστρέψει σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί στο Ποτάμι. Ν’ απορρίψουμε την προσπάθεια αναβίωσης της απατηλής αντιμνημονιακής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ 2. Κανένα συγχωροχάρτι στη φασιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ελπιδοφόρα πρόταση, που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός, στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Μαζί με το ΚΚΕ, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας, για την εργατική – λαϊκή εξουσία.

Η Εκδήλωση έκλεισε με προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στεφάνι κατάθεσε ο Γιώργος Σπυράτος και από την ΤΕ του ΚΚΕ ο Διονύσης Αλιβιζάτος.

Τ.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΚΚΕ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer