Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς, στην παγκόσμια εκστρατεία για τα 70 χρόνια Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Το ιστορικό Μνημείο του Οβελίσκου στη Γέφυρα φωταγωγείται με το Μπλε του ΟΗΕ
Πολιτισμός
21/10/2015 | 10:02

Στις 24 Οκτωβρίου 2015, περισσότερα από 150 μνημεία, κτίρια, μουσεία, γέφυρες και άλλα  εμβληματικά κτίρια σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο θα φωταγωγηθούν  με μπλε  –  το επίσημο χρώμα του ΟΗΕ  – στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας του ΟΗΕ για τον εορτασμό της Ημέρας του ΟΗΕ και της 70ης επετείου από την ίδρυση των  Ηνωμένων Εθνών.

Μνημεία παγκόσμια φήμης όπως η ‘Οπερα του Σίδνευ, οι μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, το Εμπάϊρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη, ο Πύργος της Πίζας, η Πύλη του Αδριανού στην Αθήνα και άλλα θα εμβληματικά κτίρια θα φωταγωγηθούν με το μπλε του ΟΗΕ.

Μεγάλη είναι και η συμμετοχή της Ελλάδος στην εκστρατεία με πολλά κτίρια να φωταγωγούνται στις 24 Οκτωβρίου.  Μεταξύ αυτών το ιστορικό Μνημείο του Οβελίσκου στην Γέφυρα de Bosset,  που θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου 2015, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Κεφαλονιάς (Α/Δήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος – Πρόεδρος ΚΕΔΗΚΕ κ.Α.Κωνσταντάκης),   σε συνεργασία με το  Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ – Γραφείο για την Ελλάδα.

« Είμαι ευγνώμων προς τα κράτη – μέλη που δείχνουν τέτοιο ενθουσιασμό για τον εορτασμό των 70 ετών του ΟΗΕ και για την υποστήριξή τους στην ειρήνη,  την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.
« Φωτίζοντας τον κόσμο μας μπλε για μια μέρα, μπορούμε να φωτίσουμε τον δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον» πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ.

Ο παγκόσμιος εορτασμός θα ξεκινήσει από την Νέα Ζηλανδία και μετά θα πάει  στην Αυστραλία με τη φωταγώγηση της ‘Οπερας του Σίδνει. Στη συνέχεια  το κύμα του Μπλε  του ΟΗΕ θα διασχίσει χώρες και ηπείρους καθώς  μνημεία σε όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στον διεθνή εορτασμό.

« Με τη  συμμετοχή  σε αυτή την εκστρατεία του ΟΗΕ,  μας δίνεται  η μοναδική ευκαιρία να δείξουμε τη δέσμευσή μας στις αρχές του ΟΗΕ για αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης.
Με χαρά συμμετέχουμε με τη φωταγώγηση του ιστορικού Μνημείου του Οβελίσκου στην Γέφυρα De Bosset.

Η εκστρατεία  και οι εκατοντάδες συμμετοχές θα καλυφθούν από τα κοινωνικά δίκτυα του ΟΗΕ,  ενώ φωτογραφίες των φωτισμένων κτιρίων θα ανεβούν στο Flickr (http://j.mp/UNBluePhotos) και  UNIFEED (http://www.unmultimedia.org/tv/unifeed/).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία  και τον εορτασμό της 70ης επετείου του ΟΗΕ στο www.un.org/UN70

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer