Δόθηκε παράταση καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων μηνός Δεκεμβρίου 2011 από το Ι.Κ.Α.
Το ΕΒΕΚΙ ενημερώνει…
Κοινωνία
01/02/2012 | 10:07

1.Δόθηκε παράταση καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων μηνός Δεκεμβρίου 2011 από το Ι.Κ.Α.  Η προθεσμία καταβολής παρατείνεται μέχρι 3/2/2012.

2. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών παρατείνεται μέχρι 30 Απριλίου για τα νομικά πρόσωπα έτους 2011, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) καθώς και της διόρθωσης στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης.( Η υποβολή γίνεται μόνο «ηλεκτρονικά»)

3.Πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για 20.000 ανέργους, εγγεγραμμένους  στο Μητρώο Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή στον Ειδικό Κατάλογο εκτός Μητρώου ανεργίας του ΟΑΕΔ και επιπλέον ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανάπηροι, μετανάστες κ.λπ.).
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 60 εκατ. Ευρώ.
Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν έχουν ως πεδίο αναφοράς τις τοπικές αγορές εργασίας και επικεντρώνονται στην υποστήριξη των ωφελουμένων, αλλά και των επιχειρήσεων μιας συγκεκριμένης περιοχής, για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσω της ένταξής τους στην αγορά εργασίας, τα προγράμματα θα εξασφαλίζουν την προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων, ώστε να μπορέσουν-εκτός από το να δημιουργήσουν επιχείρηση- α)να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα και β)να αποκτήσουν δεξιότητες που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες θα τους προσλάβουν .
Φορείς Υλοποίησης των προγραμμάτων είναι οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις, οι οποίες συστήνονται και στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Φορείς.
Τα Σχέδια Δράσης που θα υποβληθούν –μέχρι 5 Μαρτίου- θα επιλεγούν κατόπιν συγκριτικής αξιολόγησης
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία στο τηλέφωνο 210 5271 300, e-mail: equal@mou.gr καθώς αι στην ιστοσελίδα  www.equal-greece.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer