Η πλειοψηφία του Δ.Σ καλεί την ΔΑΣ –ΟΤΑ να συμβάλλει καθοριστικά και Ενωτικά στην ανάπτυξη των αγώνων για την ανατροπή των μνημονίων
Το Δ.Σ. των Δημοτικών Υπαλλήλων απαντά στη ΔΑΣ-ΟΤΑ
Κοινωνία
16/06/2016 | 15:49

Το ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς  σε συνεδρίαση του την Δευτέρα  13 Ιουνίου  με αφορμή το θέμα της κατάρτισης του Μητρώου των μελών του συλλόγου  δέχτηκε  σειρά καταγγελιών της εκπροσώπου της ΔΑΣ – ΟΤΑ   κας Διονυσάτου Ευφημίας    όπως  αναλυτικά   αναφέρονται   παρακάτω :

Σαν ΔΑΣ – ΟΤΑ για το θέμα που έφερε η πλειοψηφία θέλουμε πρώτα να βάλουμε τα εξής ερωτήματα  για πιο λόγο ζητάτε να γίνει διαγραφή – εκκαθάριση μελών του σωματείου  και με πιο σκεπτικό  και αν είναι η Γενική Συνέλευση το  ανώτερο όργανο του σώματος σύμφωνα με το καταστατικό .

Η προηγούμενη Διοίκηση του συλλόγου κατασπατάλησε τα χρήματα από τις συνδρομές των εργαζομένων για να καλύψει έξοδα  (υπέρογκα ποσά  για τα τότε συνέδρια της ΠΟΕ – ΟΤΑ ).

Το νέο Δ.Σ δεν έχει φροντίσει να εισπράξει τις συνδρομές ,ούτε έχει δώσει συγκεντρωτικά αναλυτική εικόνα έως τώρα στο Δ.Σ

Οι διαγραφές των μελών είναι αντιδραστικό και  απαράδεκτο πράγμα & εσείς όχι μόνο αρνηθήκατε επανειλημμένα  να εγγράψετε πενταμηνίτες συναδέλφους και άλλους συμβασιούχους ,καθαρίστριες σχολείων και βοήθεια στο σπίτι αλλά παρόλα αυτά μιλάτε σήμερα για τις συνδρομές .   Άρα η ευθύνη για την μη πληρωμή των συνδρομών είναι αποκλειστικά ευθύνη του Δ.Σ

Πως εγκαλείτε τους συναδέλφους για συνδρομές όταν το σωματείο είναι μακράν των προβλημάτων τους ;

Εξ άλλου οι περισσότεροι έχετε διατελέσει μέλη των Δ.Σ σε παλαιότερες περιόδους και γνωρίζετε περισσότερα .

Στα παραπάνω ερωτήματα καταγγελίες της ΔΑΣ – ΟΤΑ  οφείλουμε να απαντήσουμε τα εξής :

Το θέμα  της κατάρτισης του νέου Μητρώου Μελών του συλλόγου έχει γίνει επιτακτική ανάγκη ,επειδή μεγάλη μερίδα των συναδέλφων , για δικούς τους λόγους , δεν επιθυμούν να έχουν την ιδιότητα του μέλους του συλλόγου και αν συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους που αποστέλλονται στην Ομοσπονδία και η ΠΟΕ –ΟΤΑ ζητά τις αντίστοιχες συνδρομές που στο τέλος  υπερχρεώνονται οι λίγοι που είναι συνεπείς . Αυτός και μόνο ο λόγος μας ώθησε στην κατάρτιση του νέου Μητρώου . Ούτε διαγραφές ούτε εκκαθαρίσεις !!!!!!!

Είναι τουλάχιστον θλιβερό η  εκπρόσωπος της ΔΑΣ – ΟΤΑ να επιτίθεται στην πλειοψηφία του Δ.Σ με κριτήρια κομματικά και να διαχωρίζει τους συνδικαλιστές  σε « καλούς»  ( Ομοϊδεάτες της)  και τους άλλους  τους (Μη Ομοϊδεάτες της ) που διεκδικούν το δικαίωμα της Αυτενέργειας  όπως η Δημοκρατία  επιτρέπει .  Οι εργαζόμενοι οφείλουν να είναι Μαζικά Ενωμένοι στα επερχόμενα, ανεξαρτήτως κομματικών ιδεοληψιών , που ο καθένας από εμάς δικαιούται να έχει .

Επικαλείται και ορθά το καταστατικό του σωματείου πλην όμως επιλεκτικά  και διευκρινίζουμε ότι  στο άρθρο 6 αναφέρονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις των μελών του  ενώ στο άρθρο 4  αναλύονται ρητά οι προϋποθέσεις για την κτήση της ιδιότητας του μέλους .

Θα ήταν τουλάχιστον αντιδεοντολογικό αν όχι τυχοδιωκτικό να  εγγράφαμε     ευκαιριακά,  για εισπράξουμε την εισφορά  τους  ,  πενταμηνίτες συναδέλφους όταν το καταστατικό αναφέρει  σαν προϋπόθεση τουλάχιστον (18) μήνες συνεχούς υπηρεσίας  .

Στην Ετήσια  Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε  στις 20/03 /2016  συζητήθηκε και ο Οικονομικός Απολογισμός  του προηγούμενου Έτους. Οι δράσεις των προηγουμένων Δ.Σ που είχαν σαν συνέπεια την  αναστολή της λειτουργίας του συλλόγου αποτελούν παρελθόν και όποιος επιθυμεί την τιμωρία τους ας το πράξει ο ίδιος , αφού το  τωρινό Δ.Σ ασχολείται  και προσπαθεί να ανταποκριθεί στις νέες σκληρές συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει .

Όσον αφορά την εμπειρία από  την συμμετοχή μας σε προηγούμενες διοικήσεις σαφώς αναφέρεται μεμονωμένα  για την συναδέλφισσα Τσιμάρα Σταματούλα   που πράγματι είχε διατελέσει μέλος σε  Δ.Σ   πριν το 2007  . Από τα παραπάνω συνάγεται  το συμπέρασμα ότι οι συκοφαντικές καταγγελίες  παραμένουν μετέωρες και  έκθετη η εκπρόσωπος της ΔΑΣ – ΟΤΑ  .

Η πλειοψηφία  του Δ.Σ καλεί την ΔΑΣ –ΟΤΑ να συμβάλλει καθοριστικά και Ενωτικά στην ανάπτυξη των αγώνων για την ανατροπή των μνημονίων, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και όλων αυτών που τα εφαρμόζουν και τα υλοποιούν.

Σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων ένα πρόγραμμα βάρβαρων αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας μας, κατεδαφίζει εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, παραδίδει τη χώρα μας στους δανειστές, συρρικνώνει τη δημοκρατική λειτουργία με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και αυτόματους δημοσιονομικούς «κόφτες»,     το κοινό  πεδίο  Αγώνα  αφορά όλους μας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης   Μικελάτος                           Σταματούλα   Τσιμάρα

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer