Για άλλη μια φορά, την πλειοψηφία της Αντιπολίτευσης δεν απασχόλησε το περιεχόμενο της σύμβασης και όλα τα σχετιζόμενα με το έργο.
Το έργο της Κυανής Ακτής και η … στείρα Αντιπολίτευση
Πολιτική
23/11/2016 | 15:59

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο της 18ης Νοεμβρίου ήταν η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλλονίας – Ιθάκης και Δήμου Κεφαλλονιάς για την υλοποίηση του έργου «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ».

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, την πλειοψηφία της Αντιπολίτευσης δεν απασχόλησε το περιεχόμενο της σύμβασης και όλα τα σχετιζόμενα με το έργο, το οποίο είναι αδήριτη ανάγκη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών που εισέρχονται στο νησί μας με τα κρουαζιερόπλοια, καθώς και για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του Αργοστολίου.

Ένα μεγάλο κομμάτι της Αντιπολίτευσης ασχολήθηκε με τις ενστάσεις του κ. Τζωρτζάτου, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για το αν η χρηματοδότηση από το Λιμενικό Ταμείο θα μπορέσει να εκπληρωθεί. Ο κ. Τζωρτζάτος, γνώστης οπωσδήποτε αρκετών θεμάτων του Λιμενικού Ταμείου, αφού ήταν πρόεδρός του, εξέφρασε μια εύλογη ανησυχία, πλην όμως σε όλες αυτές τις ανησυχίες απάντησε ο κ. Λυκούδης, εξηγώντας αρχικά ότι το ποσό των 912.964,41 € θα μειωθεί με την έκπτωση του αναδόχου, επομένως δεν τίθεται ζήτημα να αντιμετωπίσει προβλήματα το Λιμενικό Ταμείο. Επίσης, συμπλήρωσε ότι τα χρήματα, για να το πούμε απλά, «θα σπάσουν» σε τρία κομμάτια ( 2016-2017-2018).

Παρ’ όλα αυτά, είδαμε τον κ. Μιχαλάτο να ψηφίζει με ερωτηματικά, γιατί πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι ενστάσεις Τζωρτζάτου… Είδαμε τον κ. Αραβαντινό να ψηφίζει ναι, αλλά να κάνει συστάσεις στον κ. Λυκούδη για να φέρεται καλύτερα στον Τζωρτζάτο και τον κ. Μινέτο να ασχολείται με το … καρνάγιο!

Ο κ. Ρουχωτάς τάχτηκε υπέρ των έργων γενικά, αλλά θεώρησε και πάλι αδικημένο το Ληξούρι… Ο κ. Κουρούκλης πάλι πρότεινε να γίνει το μισό έργο για να μην υπάρχουν προβλήματα…

Μερικές φορές, αλήθεια, αισθανόμαστε ότι η Αντιπολίτευση «παίζει»… Παίζει με τις λέξεις, με τις προτάσεις, με τα έργα… Όταν έχει κάποιος διαφορετική άποψη, ψηφίζει «όχι» και το θέμα λήγει, όπως, για παράδειγμα, έκανε ο κ Φλωράτος. Το να ψηφίζει «λίγο ναι» και «λίγο όχι» είναι τουλάχιστον παιδιάστικο…  Και μάλιστα, όταν πρόκειται για τόσο σημαντικά έργα όπως εκείνο της Κυανής Ακτής.

Το έργο, για να δώσουμε και μια εικόνα στον κόσμο, περιλαμβάνει μια σειρά από κατασκευές, όπως την δημιουργία ασφαλούς ζώνης κυκλοφορίας ποδηλάτων πλάτους 1.50μ, από το ελικοδρόμιο μέχρι το Λιμενίσκο Μαϊστράτου, τη δημιουργία και εξασφάλιση πεζοπορικής διαδρομής σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της περιοχής, αλλά και τη σύνδεση της με το ήδη διαμορφωμένο παραλιακό μέτωπο από την προτομή του Καββαδία, μέχρι το κτίριο υποδοχής τουριστών των κρουαζιερόπλοιων για την ασφαλή διέλευση πεζών από τον χώρο αποβίβασης μέχρι τον γύρο του Κουτάβου στο νότιο τμήμα της πόλης. Επίσης, τη δημιουργία μεγάλων νησίδων φύτευσης δένδρων και θάμνων, με στόχο η περιοχή να χαρακτηρίζεται από το πλούσιο πράσινο, καθώς και την υποδομή τοποθέτησης φωτιστικών, καθιστικών και εν γένει εξοπλισμού, ώστε να προσφέρει η περιοχή μια ποιοτική, ασφαλή και αναβαθμισμένη εμπειρία. Ακόμη, εξασφαλίζεται για τα άτομα μειωμένης κινητικότητας και όρασης πλήρης προσβασιμότητα στην περιοχή, όπως και η δημιουργία χώρου ‘skateboarding’ για τη νεολαία του νησιού, αλλά και δύο θέσεις για την τοποθέτηση έργων τέχνης όπου ο Δήμος θα μπορεί να τοποθετήσει έργα τέχνης ντόπιων καλλιτεχνών, αλλά και η φύλαξη των σκαφών του ΝΟΚΙ κατά μήκος του ανατολικού τοιχίου του κολυμβητηρίου, απέναντι από τα γραφεία του ομίλου.

Για όλα αυτά δεν έγινε καμία ερώτηση, καμία παρέμβαση, καμία πρόταση, κανένα σχόλιο… Στείρα αντιπολίτευση μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Λυπούμαστε, αλλά έτσι δεν πετυχαίνει τίποτα η Αντιπολίτευση, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και με «θεατρινισμούς» αποτέλεσμα μηδέν…

Να υπενθυμίσουμε ότι όλες οι μελέτες είναι έτοιμε και εγκεκριμένες, ενώ στόχος είναι να γίνει η δημοπράτηση τον χειμώνα και να ξεκινήσει το έργο του χρόνου το φθινόπωρο.  Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 912.964,41 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Ο προϋπολογισμός για την εκτέλεση του Έργου εντός της χερσαίας ζώνης λιμένος και της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό 823.950,38 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α (ποσοστό 90,25%  με χρηματοδότηση από πόρους του Δ.Λ.Τ.Κ-Ι) και ο προϋπολογισμός του έργου εντός του Δημοτικού Χώρου 89.014,03 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α (ποσοστό 9,75% με χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου Κεφαλλονιάς – ΣΑΤΑ) . Μετά την δημοπράτηση του έργου τα ποσά της χρηματοδότησης θα προσαρμοστούν αναλογικά σύμφωνα με την έκπτωση της δημοπρασίας.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer