Όλοι πρέπει να επιθυμούμε την πραγματοποίηση του έργου. Χωρίς μικροπολιτική και προσωπικές σκοπιμότητες.
Το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Αργοστολίου, οι ανησυχίες των επαγγελματιών & γιατί είναι σημαντικό για όλους μας
Κοινωνία
03/10/2016 | 17:33

Το έργο της ανάπλασης του κέντρου του Αργοστολίου είναι και μεγάλο και ιστορικό. Διότι για πρώτη φορά, εδώ και πολλές δεκαετίες μία Δημοτική Αρχή και δη η Δημοτική Αρχή Παρίση προχωράει σε κάτι που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του Αργοστολίου αλλά και της Κεφαλλονιάς. Θα αποτελέσει μαγνήτη τουριστικής ανάπτυξης και θα μετατρέψει την πρωτεύουσα του νησιού μας σε μία σύγχρονη ευρωπαική πόλη. Και η αλήθεια είναι μία: Μπορεί πολλοί να το σκέφτηκαν, μπορεί πολλοί να το ήθελαν όμως η Δημοτική Αρχή Παρίση είναι αυτή που το προχώρησε και θα το κάνει πράξη. Και μάλιστα μέσα στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ένα τόσο μεγάλο έργο όμως απαιτεί και θυσίες. Τόσο από τους κατοίκους αλλά κυρίως από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται μέσα στο ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου. Θα χρειαστεί να κάνουν κάποιους μήνες υπομονή όμως είναι βέβαιο ότι μετά την ολοκλήρωσή του όλοι θα επωφεληθούν. Διότι τότε για όλους μας θα είναι καθημερινή η επιθυμία να επισκεπτόμαστε το κέντρο του Αργοστολίου και να χαιρόμαστε την νέα του εικόνα. Και προς τιμή του το σύνολο των επαγγελματιών το αντιλαμβάνεται αυτό και επιθυμεί διακαώς την υλοποίηση του έργου.

Είναι βέβαια και δικαιολογημένες κάπως οι ανησυχίες τους τόσο για το αν το έργο θα ολοκληρωθεί στην ώρα του και για το αν ο Δήμος θα τους βοηθήσει ώστε να “ελαφρύνει” λίγο η οικονομική ταλαιπωρία που θα υποστούν τους επόμενους μήνες λόγω του έργου. Σε ότι αφορά στο πρώτο ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης ήταν κάθετος. Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Υπάρχει βέβαια μία δικαστική διαμάχη του Δήμου με έναν επιχειρηματία που όμως ο Δήμος αισιοδοξεί ότι θα ξεπεράσει καθώς έχει θωρακίσει νομικά με τον καλύτερο τρόπο το έργο, Σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση τα χρήματα είναι δεσμευμένα στο Περιφερειακό Ταμείο και είναι πλέον θέμα απορρόφησής τους ανάλογα με την πορεία του έργου. Υπάρχει η βεβαιότητα ότι τόσο η Πλατεία όσο και η Π. Βαλλιάνου δεν θα αντιμετωπίσουν θέμα έλλειψης χρηματοδότησης.

Σε ότι αφορά στο δεύτερο σκέλος και εδώ ο Δήμος έχει μεριμνήσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να συνδράμει τους επαγγελματίες του κέντρου αυτούς τους δύσκολους μήνες των έργων. Πως; Με το να μην καταβάλλουν τα τέλη των κοινοχρήστων χώρων για όσο διάστημα θα εκτελούνται εργασίες. Είναι οπωσδήποτε μία σημαντική κίνηση που δείχνει ότι η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες το επόμενο διάστημα.

Εξάλλου υπάρχει μία συνεχής εκστρατεία ενημέρωσής τους από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Τόσο οι επαγγελματίες της πλατείας όσο και αυτοί της Π. Βαλλιάνου ενημερώθηκαν λεπτομερώς από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Διονύση Λυκούδη για τα πάντα γύρω από τα έργα και για όσες απορίες και ζητήματα είχαν. Και είμαι βέβαιος ότι ανυπομονούν να ολοκληρωθούν τα έργα και να εργαστούν σε ένα εντελώς καινούργιο και ελκυστικό περιβάλλον.

Εν κατακλείδι, όλοι πρέπει να επιθυμούμε την πραγματοποίηση του έργου. Χωρίς μικροπολιτική και προσωπικές σκοπιμότητες. Διότι αφορά όλο το Αργοστόλι, αφορά όλους εμάς. Και περισσότερο τις επόμενες γενιές που θα χαρούν ένα νέο, όμορφο και ελκυστικό Αργοστόλι που περήφανα θα μπορεί να λέγεται “ευρωπαική πόλη”.

Πηγή: anexarttitosblog.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer