Ο αντιδήμαρχος τουρισμού Βαγγέλης Κέκατος σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο e-kefalonia.net που θα συζητηθεί
«Τουριστική Έκρηξη της Κεφαλονιάς για το 2013»
Πρωτοσέλιδα
12/05/2013 | 13:31

Συνέντευξη στο Παναγή Φωκά

–    Κύριε Κεκάτε, ως Θεσμικός αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού είστε τυχερός, δουλεύετε μεθοδικά, συνεργάζεστε με ειδικούς ή υπάρχει κάποιο μυστικό, που θα σας ζητούσαμε να μας το πείτε σε σχέση με την «Τουριστική Έκρηξη» στην Κεφαλονιά το 2013;

–    Κ. Φωκά, καταρχάς σας ευχαριστώ θερμά για την ευγένειά σας να αφιερώσετε χρόνο για να συζητήσουμε λίγο για το Νησί μας. Η δυνατότητα να συζητώ με εσάς, που καταφέρατε σε ελάχιστο σχετικά χρονικό διάστημα να αναδείξετε το e-kefalonia.net ως ένα από τα πιο επιτυχημένα, αξιόπιστα και άρτια πληροφορημένα sites για την Κεφαλονιά μας , μόνο χαρά μου δίνει.

kekatos

Τώρα, ως προς την εύστοχη ερώτησή σας θα σας έλεγα με κάθε ειλικρίνεια, ότι συμβαίνουν όλα όσα εντοπίσατε συνδυασμένα αρμονικά την κατάλληλη στιγμή.
Και για να γίνω πιο σαφής, λέτε «τυχερός»! Μα υπάρχει μεγαλύτερη τύχη από το να υπηρετώ το Νησί, που έχει  το σχήμα της καρδιάς μου και από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, παιδί στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, άκουγα τους Γονείς μου να μιλάνε συνέχεια με υπερηφάνεια και αγάπη για το πανέμορφο Νησί μας;
Ρωτάτε αν «δουλεύουμε μεθοδικά», μα φυσικά δουλεύουμε μεθοδικά, με σχέδιο, πρόγραμμα, στόχους που υλοποιούμε σταδιακά, συνεργασία με όλους τους ανάλογους Θεσμικούς Φορείς, με μία Επιτροπή Τουρισμού, που έχει αντιπρόεδρο τον κ. Γεράσιμο Στρίντζη, πλαισιώνεται από Προσωπικότητες της Τουριστικής Βιομηχανίας του Νησιού και συνεδριάζει «ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο» τακτικότατα και πάνω από όλα με πολλή δουλειά.
Λέτε για «ειδικούς». Πολύ σωστά, αυτό ακριβώς κάνουμε. Ακούμε τους ειδικούς, όχι αυτούς που κατά περίπτωση αυτοαναγορεύονται σε δήθεν ειδικούς, αλλά αυτούς που πραγματικά είναι. Αυτούς που το έχουν αποδείξει και το κυριότερο αυτούς που αγαπάνε την Κεφαλονιά μας. Ενδεικτικά θα αναφέρω την κ. Julie Giahali, η οποία χειρίστηκε άριστα όλη την προεργασία για τη συνεργασία μας με την Easy Jet και κατ’ ουσίαν άνοιξε ο δρόμος των Low Cost Flights, τον κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, που χειρίστηκε όλο το θέμα της Ryanair, τον κ. Γεώργο Γεροντάκη, που είναι άριστος γνώστης των θεμάτων Αεροπορικής σύνδεσης ή τον κ. Θανάση Καραμπέτσα, που χειρίζεται με εξαιρετική επιτυχία το θέμα του Ρωσικού και Πολωνικού Τουρισμού και πάει λέγοντας.

kekatos_ekthesi_londinou2
Επίσης για την άνθηση του Τουρισμού Κρουαζιέρας συνεργαζόμαστε με την πιο αξιόπιστη Εταιρεία στην χώρα μας, που διευθύνουν η κ. Κρύση Παλάση και ο κ. Πάνος Σωτηρίου, γεγονός που ξεκίνησε με επιτυχία ο κ. Μανώλης Βαλέτας και  όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, πολύ σωστά συνεχίσαμε εμείς. Η πολιτική μας είναι «επιθετικά ευγενική» με παρουσίες στο Miami επανειλημμένως, που είναι καρδιά της κρουαζιέρας, στο Hamburg, την Marseille και όπου αλλού χρειαστεί, όπου με συνδυασμένη αρθογραφία, συνεντεύξεις και επαφές σε Συνέδρια, Εκθέσεις και ειδικά Συμβούλια φροντίζουμε για την καλύτερη δυνατή προβολή της Κεφαλονιάς.
Τώρα, το «μυστικό» το γνωρίζουν όλοι και λέγεται Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης. Ο κ. Παρίσης είναι ο αυτοδημιούργητος επιτυχημένος κοσμοπολίτης Επιχειρηματίας, που η συνεργασία μαζί του αποτελεί μία διαρκή πηγή δημιουργικής έμπνευσης. Με τιμά με την εμπιστοσύνη του από όταν υπηρετούσα ως Διοικητής και στα 2 Νοσοκομεία μας και εκείνος ήταν Βουλευτής  και η «χημεία» μας ταιριάζει με αποτέλεσμα να επικοινωνούμε άμεσα για όλα σχεδόν τα θέματα, χωρίς πολυλογίες περιττές  και ατέλειωτες -συνήθως άχρηστες- συζητήσεις.

–    Κάποιοι αναφέρονται ως «πρωταγωνιστές», πως το ερμηνεύετε;

kekatos_fanfani_3

–    Χαίρομαι που το επισημαίνετε, αλλά κατά τη δική μου άποψη τα «καλά αποτελέσματα» είναι η επιτυχημένη συνεργασία πολλών ανθρώπων, που τους θεωρούμε όλους πρωταγωνιστές, γιατί αυτό που μετρά είναι η συνολική εικόνα, που διαμορφώνεται από όλους όσους εμπλέκονται .
Αν όμως επιμένετε στο να ορίσουμε «πρωταγωνιστικό ρόλο» θα πω αυτό που είναι αυτονόητο. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Τουριστικής άνθησης είναι η Δημοτική Αρχή, που επέλεξε ο Κεφαλονίτικος λαός και εκφράζεται από το Δήμαρχο κ. Παρίση και όλους όσους υπηρετούμε την Δημοτική Αρχή. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το γεγονός ότι τώρα έχουμε την αύξηση. Είναι δυνατόν να οφείλονται όλα στην τύχη;

–    Ποια άλλα σχέδια για το άμεσο μέλλον υπάρχουν στο θέμα της προώθησης του Νησιού μας στις διεθνείς αγορές;

–    Όπως μπορείτε να φανταστείτε η διαδικασία προβολής της Κεφαλονιάς είναι μία διαρκής ιστορία. Ο τρόπος που λειτουργούμε είναι να εντοπίζουμε έγκαιρα τα σημεία που θεωρούμε ότι μπορούν να τονιστούν περισσότερο. Ένα από αυτά τα σημεία, τα οποία θεωρούμε κεντρικά είναι ό,τι έχει σχέση με την πολιτιστική εικόνα του Νησιού μας. Η πολιτιστική ταυτότητα της Κεφαλονιάς είναι πολύ ισχυρή και έχουμε την ηθική υποχρέωση να την υπογραμμίσουμε. Έτσι στα πλαίσια αυτά καθιερώνουμε το Θεσμό του Διεθνούς Πολιτιστικού Πρέσβη του Νησιού μας, με πρώτον τον διεθνή τενόρο Adrea Bocelli, τον οποίο θα συναντήσω τις επόμενες μέρες στο Σπίτι του στην Τοσκάνη. Όπως μπορείτε να φανταστείτε οι επαφές αυτές είναι αποτέλεσμα διεθνών επαφών και συνεργασιών με ανθρώπους στο εξωτερικό, που όχι μόνο γνωρίζουν την έννοια των Δημοσίων Σχέσεων, αλλά κυρίως αγαπάνε και υποστηρίζουν την Κεφαλονιά.

kekatos-mpastouni
Επίσης από 24 έως 28 Ιουνίου 2013 θα γίνει για πρώτη φορά, μία πολύ σημαντική Έκθεση της Κεφαλονιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες υπο την Τιμητική Αιγίδα του Πρόεδρου κ. Martin Schultz , όπου μέσα από τις 2 επετείους, των Σεισμών του 1953 και της τραγωδίας της Μεραρχίας Acqui το 1943 θα αναδεικνύουμε τη σημασία της συναδέλφωσης και αλληλοϋποστήριξης των λαών της Ευρώπης ,που αποτελούν και τις βασικές έννοιες ανάπτυξης και συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Οικογένειας. Η Έκθεση αυτή  θα αναπτυχθεί με τη συνεργασία του Κοργιαλενείου Ιδρύματος και θα ταξιδέψει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης , στην Αμερική αλλά και τη  Ρωσία, όπου θα μεταφέρει το μήνυμα του Πολιτισμού ,που θα αναδεικνύεται μέσα από την ιστορία του Κεφαλονίτικου Λαού.

–    Κάποιο άλλο σχόλιο σας για την γενικότερη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου;

Το να υπηρετείς τα κοινά είναι εξαιρετικά τιμητικό αλλά συχνά γίνεται πολύ επίπονο, όταν με το πρόσχημα ή το άλλοθι της πολιτικής θέσης, δέχεσαι προσβολές και ύβρεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο βεβαίως και είναι το κορυφαίο όργανο της Δημοκρατίας, αλλά η ακατάσχετη πολυλογία και οι ατέλειωτες ώρες Συνεδριάσεων του μειώνουν το κύρος του.
Παρόλα αυτά  θα μου επιτρέψετε να επισημάνω την εξαιρετικά ποιοτική δουλειά που γίνεται τόσο στο  χώρο του Πολιτισμού, από την Κοινωφελή Επιχείρηση, όσο και   στο χώρο της κοινωνικής ευαισθησίας από τον Οργανισμό Κοινωφελούς Αλληλεγγύης του Δήμου Κεφαλονιάς.

kekatos-polwnia
Επίσης, αξιοπρόσεκτη είναι η ποιοτική δουλειά που γίνεται από την Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης, αλλά και από την Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων.
Αλλά και η άψογη λειτουργία του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου σε συνδυασμό με την άριστη απόδοση του Τομέα Καθαριότητος και την έγκαιρη οργάνωση των ακτών δικαιώνουν απόλυτα την κατακόρυφη αύξηση του Τουρισμού Κρουαζιέρας και το επίσημο άνοιγμα της Τουριστικής Περιόδου στις 25 Μαρτίου.
Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι για το συνολικά θετικό τουριστικό αποτέλεσμα στο Νησί μας εργάζονται αρμονικά , επίπονα  και με επιτυχία όλα τα Υπηρεσιακά Στελέχη και Εργαζόμενοι του Δήμου, στα οποία επί τη ευκαιρία εκφράζω δημόσια τις ευχαριστίες μου.

petanoi ketrikh

–    Κύριε Κεκάτε, σας ευχαριστώ πολύ και ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και πρόοδο προς όφελος του Νησιού μας.

–    Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για τη διαρκή υποστήριξη σας, και σας συγχαίρω, που πάντα με συνέπεια και ευγένεια τιμάτε με τη δουλειά σας το λειτούργημα που υπηρετείτε.

kekatos2

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού Κεφαλονιάς Βαγγέλης Κεκάτος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer