Ο Δήμος Κεφαλλονιάς θα συνεχίσει να στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες και έχουν ως σκοπό την προαγωγή της Δημόσιας υγείας του σχολικού πληθυσμού και γενικότερα των δημοτών μας.
Τοποθέτηση συσκευών αντισηπτικού διαλύματος για την υγιεινή σε νηπιαγωγεία της Κεφαλονιάς
Κοινωνία
03/12/2015 | 18:59

Το Αυτοτελές τμήμα Πρόνοιας σε συνεργασία με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης και την Σχολική Συμβούλο Προσχολικής Αγωγής της 63ης Εκπαιδευτικής περιφέρειας Ιονίων Νήσων ολοκλήρωσε την τοποθέτηση των επιτοίχειων βάσεων και την παράδοση φιαλών φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος για την υγιεινή στα 25 Νηπιαγωγεία και στους 6 παιδικούς σταθμούς της επικράτειας του Δήμου μας για την σχολική χρονιά 2015-2016 μετά από σχετική προμήθεια.

Η συνάθροιση των παιδιών στο χώρο του παιδικού σταθμού προφανώς και του Νηπιαγωγείου μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες μετάδοσης λοιμώξεων.

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει την προστασία των παιδιών από λοιμώξεις και τροφικές δηλητηριάσεις με την χρήση φαρμακευτικού Αλκοολούχου Αντισηπτικού.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε 50% μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων, 31% μείωση στις γαστρεντερίτιδες και 21% στις λοιμώξεις αναπνευστικού-Έρευνα σε χώρους συνωστισμού(σχολεία).

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί καλή πρακτική και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης» θα την γνωστοποιήσει και στους υπόλοιπους Δήμους της Χώρας.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς θα συνεχίσει να προάγει καλές πρακτικές και να στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες που στηρίζονται σε κρατικές αρμοδιότητες και έχουν ως σκοπό την προαγωγή της Δημόσιας υγείας του σχολικού πληθυσμού και γενικότερα των δημοτών μας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ε.ΚΕΚΑΤΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer