Σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Τοποθέτηση Θεοπεφτάτου στη Βουλή για τουριστικά πλοία
Τουρισμός
28/03/2014 | 18:13

Σήμερα στη Βουλή και ειδικότερα στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά Πλοία και Άλλες Διατάξεις» η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.
Το νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή την προηγούμενη βδομάδα, καλείται να ρυθμίσει θέματα σημαντικά για την οικονομία των νησιών μας όπως τα σκάφη και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Μόνο που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ εμπεριέχει κάποια θετικά στοιχεία, όπως η αναγνώριση της ειδικής κατηγορίας ημερόπλοιων, πρακτικά παραδίδει τις θαλασσές μας στα μεγάλα και ξένα συμφέροντα χωρίς καμία διασφάλιση της ασφάλειας, της απασχόλησης των ναυτικών μας, τη βιωσιμότητα του ΝΑΤ, την περιβαλλοντική προστασία και την ευημερία των νησιών μας.
Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι σημαντικός για την ανάπτυξη των νησιών μας. Για την ανάπτυξη όμως του θαλάσσιου τουρισμού με γνώμονα τις ανάγκες των νησιών, την περιβαλλοντική προστασία, την ασφάλεια και την εργασιακή εξασφάλιση απαιτούνται πρωτίστως υποδομές, έλεγχος και συγκεκριμένο σταθερό πλαίσιο που δεν  καλύπτεται από το συγκεκριμένο νομοχέδιο.

theopeftatou

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer