Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος
Εκκλησία
01/10/2015 | 21:46

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, το πρωί της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου 2015, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φοντάνα.

Την συνάντηση απασχόλησε το θέμα του Συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Στροφάδων, για το οποίο, όπως ενημέρωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, υπάρχει μελέτη προκειμένου τα κτίρια να αναδειχθούν και να αναπαλαιωθούν, ώστε να καταστούν επισκέψιμα και να αποτελέσουν πόλο έλξης προσκυνητών και σημείο θρησκευτικού τουρισμού.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος ζήτησε την στήριξη του Περιφερειάρχη για να μπορέσει το έργο να ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, αν η Π.Ι.Ν. κρίνει ότι έχει τα στοιχεία εκείνα που το καθιστούν επιλέξιμο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος ζήτησε όλα τα στοιχεία του έργου (μελέτες, εγκρίσεις κλπ) και ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Δωδώνης ότι θα υπάρξει συζήτηση στα αρμόδια Όργανα και ουσιαστική ενασχόληση με το έργο, ώστε να ληφθεί απόφαση σύντομα.

Οι Στροφάδες και ο καστρόπυργος

Οι Στροφάδες νήσοι, βρίσκονται 27ναυτικά μίλια νότια της Ζακύνθου και είναι μέρος του Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου.

Το κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στις Στροφάδες, έχει μορφή καστρόπυργου (Πύργος των Παλαιολόγων) και χτίστηκε το πρώτο μισό του 13ου αιώνα. Εκτός από τον πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό του πλούτο, έχει και ιδιαίτερη θρησκευτική αξία καθώς εκεί ετάφη ο Άγιος Διονύσιος μέχρι το 1717, οπότε το Λείψανό του μεταφέρθηκε στη Ζάκυνθο.

Το νησάκι εξυπηρετείται συγκοινωνιακά μόνο από ένα μικρό λιμάνι.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer