Σύμφωνα με τον πρόεδρο του "Ποταμιού" θα ήταν μια εξαιρετική περίπτωση για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τον Κεφαλλονίτη Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει για Πρόεδρο ο Θεοδωράκης
Πολιτική
14/09/2014 | 11:00

Τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος κινείται πολιτικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς, προτείνει για διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο Νίκος Αλιβιζάτος θα ήταν μια εξαιρετική περίπτωση για το αξίωμα του Προέδρου, ο οποίος μάλιστα θα μπορούσε να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και να καταστεί εφικτή η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο από την παρούσα Βουλή, ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί «θα πρέπει να τολμήσουν και να μην συμβιβαστούν με μετριότητες».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Κωνσταντίνου Αλιβιζάτου, καθηγητή Χειρουργικής και βουλευτή, και της Λιλής Θεοτοκά. Από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από την Κεφαλονιά και είναι εγγονός του πανεπιστημιακού & πολιτικού Νικολάου Αλιβιζάτου ενώ από την πλευρά της μητέρας του είναι ανηψιός του Γεωργίου Θεοτοκά. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1977αναγορεύθηκε διδάκτωρ του πανεπιστημίου Paris II. Την περίοδο 1980 – 1983 διετέλεσε ειδικός επιστήμονας στην Νομική Σχολή Αθηνών και το 1983 εξελέγη επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου. Το 1988 εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής και το 1992 τακτικός καθηγητής. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Στάφορντ (1989), Πρίνστον (1997) και Οξφόρδης (2005). Δικηγορεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2004 διορίστηκε υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στην κυβέρνηση Κώστα Σημίτη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τις 10 Μαρτίου οπότε και ορκίστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή. Έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος & γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1989 – 1990), μέλος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (1997 – 2002), πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ.α. Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες όπως το Βήμα, Τα Νέα, Η Καθημερινή κ.α.

Κατοικεί στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

 

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer