Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί είναι οι σεισμολόγοι σχετικά με την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας
Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι
Κοινωνία
27/01/2014 | 17:32

Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί είναι οι σεισμολόγοι σχετικά με την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στο νησί μας.

Οι σεισμολόγοι ακόμα δεν είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό και θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Αυτό που τους κάνει να διατηρούν επιφυλάξεις είναι το γεγονός ότι η Κεφαλονιά περιτριγυρίζεται από τρία ενεργά ρήγματα, τα οποία στο παρελθόν έχουν «δώσει» σεισμούς 7 Ρίχτερ.

Στο νησί μας υπάρχει εγκατεστημένος ένας σεισμολογικός σταθμός, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία της περιοχής ακόμη πέντε σταθμούς για να μπορούν οι επιστήμονες να συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να μελετούν τη σεισμική ακολουθία.

Πάντως, τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν μια σταδιακή εξασθένηση του φαινομένου, γεγονός που κάνει τους σεισμολόγους να αισιοδοξούν ότι ενδεχομένως η χθεσινή ισχυρή δόνηση να είναι και ο κύριος σεισμός.

Από χθες το μεσημέρι έως και αυτήν την ώρα οι σεισμογράφοι έχουν καταγράψει εκατοντάδες σεισμικές δονήσεις μεγαλύτερες των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

argostoli_katastrofes223

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer