Το πρακτορείο Bloomberg, η JP Morgan, αλλά και αναλυτές άλλων οίκων εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει το Σαββατοκύριακο και παρουσιάζουν αναλυτικά πώς θα λειτουργήσει στην Ελλάδα.
Τι σημαίνει και πώς θα λειτουργήσει η επιβολή capital controls
Οικονομία
20/06/2015 | 10:24

Τις τελευταίες ημέρες, που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή και οι σχέσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους ηγέτες κρέμονται από μία κλωστή, το σενάριο των capital controls κερδίζει έδαφος. Το μέτρο αυτό, στο οποίο είχε αναφερθεί από τον περασμένο Μάρτιο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξαναβγαίνει στην επιφάνεια με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, πως δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί η επόμενη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αφορά την επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις χρημάτων από τράπεζες και τη θέσπιση ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων – κυρίως προς το εξωτερικό.

Το πρακτορείο Bloomberg, η JP Morgan, αλλά και αναλυτές άλλων οίκων εκτιμούν ότι  αυτό θα γίνει το Σαββατοκύριακο και παρουσιάζουν αναλυτικά πώς θα λειτουργήσει στην Ελλάδα.

Πώς θα επηρεάσει την καθημερινότητα μας τα capital controls;

  • Θα υπάρχει όριο στις αναλήψεις χρημάτων από ATM. Με απλά λόγια, αν πχ τεθεί όριο 100 ευρώ, αν κάποιος καταθέτης χρειαστεί να βγάλει για οποιαδήποτε ανάγκη περισσότερα χρήματα, δεν θα μπορεί.
  • Δεν θα μπορούν οι καταθέτες να μεταφέρουν όσα χρήματα επιθυμούν από λογαριασμό σε λογαριασμό.
  • Δεν θα μπορούν οι πελάτες των τραπεζών να στέλνουν εμβάσματα στο εξωτερικό, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer