Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία μας και ότι οι άνθρωποι που δεν κάνουν σεξ συχνά αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα.
Τι κερδίζουμε κάνοντας σεξ
Life
02/04/2014 | 18:15

Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία μας και ότι οι άνθρωποι που δεν κάνουν σεξ συχνά αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα – ψυχολογικής κυρίως φύσης. Όμως πόσα από τα πραγματικά οφέλη του σεξ στον οργανισμό μας γνωρίζουμε; Σίγουρα όχι όλα. Παρακάτω ακολουθούν δέκα από τα πιο χαρακτηριστικά.

Καλά το μυρίστηκες

Μετά από το σεξ αυξάνεται στο αίμα η συγκέντρωση της ορμόνης προλακτίνη. Η ορμόνη αυτή επιδρά στο στέλεχος του εγκεφάλου, στο οποίο βρίσκεται το κέντρο της οσμής και βοηθά στην ανάπτυξη νευρώνων του κέντρου αυτού.

Είμαι στη γράμμωση

Το σεξ σίγουρα δεν αποτελεί ολοκληρωμένη μορφή άσκησης, μπορεί όμως να συγκριθεί με ορισμένα είδη γυμναστικής. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ο μέσος άνθρωπος καίει περίπου 75 με 150 θερμίδες ανά ώρα, ενώ ένας μέσος άνθρωπος χάνει κοντά στα 2,5 κιλά το χρόνο, κάνοντας σεξ. Επιπλέον, στους άνδρες, το σεξ βοηθά στην απώλεια λίπους, καθώς η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει την ορμόνη τεστοστερόνη, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση των μυών και των οστών.

Αχ καρδούλα μου!

Όντας μια μορφή αερόβιας «άσκησης» το σεξ ωφελεί την κυκλοφορία του αίματος, χάρη στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού. Σε παλιότερη έρευνα (σε άνδρες) αποδείχθηκε ότι το σεξ, δύο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο θανατηφόρου εμφράγματος κατά το ήμισυ.

Πόνοι τέλος

Πριν από τον οργασμό, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, αυξάνεται κατά πέντε φορές από τα φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα η ορμόνη οξυτοκίνη. Η αύξηση αυτή προκαλεί την έκκριση από τον εγκέφαλο στο αίμα των ενδορφινών, οι οποίες είναι ουσίες ανάλογες της μορφίνης και παράγονται ενδογενώς από τον εγκέφαλο. Οι ουσίες αυτές ανακουφίζουν από πολλές μορφές πόνου, μεταξύ των οποίων ο πονοκέφαλος, η ημικρανία και οι πόνοι από την αρθρίτιδα. Συγκεκριμένα στις γυναίκες, το σεξ συμβάλλει σε αυξημένη σύνθεση οιστρογόνων, τα οποία μειώνουν την ένταση των πόνων περιόδου.

Σεξ όπως… αντιβίωση

Αφήστε για λίγο τα προληπτικά γιατροσόφια. Τα άτομα που κάνουν σεξ μία έως δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον έχουν, σύμφωνα με έρευνες, αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α στο αίμα μιας ουσίας η οποία είναι βασική συνιστώσα του ανοσοποιητικού συστήματος και παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού. Η ανοσοσφαιρίνη Α, προστατεύει τον οργανισμό τοπικά, δηλαδή στα σημεία εισόδου όπου εισέρχονται αρχικά διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης τις κοινής γρίπης.

Προστασία από τον … προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου στους άνδρες. Η αύξηση όμως της συχνότητας εσκπερμάτωσης, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτού του καρκίνου, καθώς μέσω αυτής αποβάλλονται οι καρκινογόνες ουσίες που «μαζεύονται» στο προστατικό υγρό.

Νους υγιής

Ο γρηγορότερος τρόπος για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να πολεμήσετε το άγχος και την κατάθλιψη είναι το σεξ, καθώς επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη ενώ αντίθετα, η έντονη δραστηριότητα στο… κρεβάτι καταπολεμά τις ελαφρές μορφές κατάθλιψης.

Όνειρα γλυκά

Η ουσία οξυτοκίνη που παράγεται κατά την σεξουαλική κορύφωση και αναφέραμε παραπάνω, πέρα από την καταπολέμηση του άγχους, αναλαμβάνει να πυροδοτήσει μια σειρά από σωματικές διεργασίες που καταλήγουν στην έκκριση ενδορφινών. Οι τελευταίες έχουν «ηρεμιστικά» αποτελέσματα – μην απορήσετε λοιπόν, αν τον καλύτερο ύπνο τον κάνετε μετά από μία βραδιά έντονου σεξ.

Όχι άλλη ακράτεια

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά είναι αλήθεια. Οι ασκήσεις Kegel κατά τη διάρκεια του σεξ αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο ενισχύουν την απόλαυση αλλά αφορούν στους που σχετίζονται με την ακράτεια, τους πυελικούς μύες.

Και εσύ λάμπεις Μπάμπη μου

Σας έχει τύχει ποτέ να κάνετε σεξ και να λάμπει το πρόσωπό σας; Κι όμως συμβαίνει. Το σεξ μπορεί να σας κάνει να δείχνετε ομορφότεροι, αφού κατά τη διάρκεια το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται DHEA (Δεϋδροεπιανδροστερόνη), η οποία είναι «υπεύθυνη» για την υγεία του δέρματος.

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης

sex

Πηγή: in2life.gr/

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer