Η ίδια η ηλικιωμένη αρκέστηκε να πει ότι τα έχει περάσει τα 100, όταν την προσέγγισε ο κ. Σαμαράς.
Τι είπε ο Σαμαράς όταν συνάντησε την γηραιότερη κάτοικο του Ληξουρίου;
Κοινωνία
29/01/2014 | 16:32

Το Ληξούρι που έχει υποστεί τις περισσότερες ζημίες από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται στο νησί από το βράδυ της Τρίτης.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους κατοίκους, ενώ επισκέφθηκε και ένα από τα δύο γηροκομεία του νησιού. Σημειώνεται ότι τόσο το γηροκομείο Αργοστολίου, όσο και το γηροκομείο Ληξουρίου υπέστησαν σοβαρές φθορές.

Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε στο πλευρό των ηλικιωμένων του γηροκομείου Ληξουρίου, οι οποίοι τον καλωσόρισαν και του ζήτησαν να τους ξαναεπισκεφθεί σύντομα.

Από αυτή του την επίσκεψη ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, η στιχομυθία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την γηραιότερη κάτοικο του Ληξουρίου.

Την ώρα που ο κ. Σαμαράς άρχισε να συνομιλεί με την μεγαλύτερη σε ηλικία τρόφιμο του γηροκομείου, ένας από τους παριστάμενους είπε στον πρωθυπουργό ότι είναι 101 ετών.

Η ίδια η ηλικιωμένη αρκέστηκε να πει ότι τα έχει περάσει τα 100, όταν την προσέγγισε ο κ. Σαμαράς.

«Τα πέρασα τα 100 και το μυαλό είναι δυνατό», του είπε. «Τον σεισμό τον κατάλαβες;» ρώτησε ο πρωθυπουργός, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα αποκρίθηκε: «Πώς δεν τον κατάλαβα».

«Η Κεφαλονιά άντεξε, είναι δυνατή», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «ο Αγιος Γεράσιμος ήταν μαζί μας».

«Βέβαια, ο Άγιος είναι πανταχού παρών σε αυτούς που τον πιστεύουν», του απάντησε η ηλικιωμένη.

«Χαρήκαμε που σε γνωρίσαμε από κοντά», είπε μία άλλη τρόφιμος του γηροκομείου στον πρωθυπουργό, ενώ μία άλλη ηλικιωμένη του φίλησε τα χέρια.

periodeia-samara-kefalonia21
Πηγή: “Πρώτο Θέμα”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer