Οι πρώτες σκέψεις του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.
Τι είπε ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας στον Μαζαράκη
Εκκλησία
11/10/2015 | 09:37

Από τους πρώτους που πήγαν να συγχαρούν το νέο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο Αργυρό ήταν και ο Βαγγέλης Μαζαράκης. Οι δύο άνδρες είχαν μια εγκάρδια συνομιλία, μέσα στο ιερό του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ενώ εντύπωση προκάλεσε στον κ. Μαζαρακή οι γνώσεις του νέου Δεσπότη για το νησί μας.
«Έρχομαι σαν φίλος στη Κεφαλονιά» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Δημητρίου. «Η Κεφαλονιά έχει ένα σπουδαίο πολιτισμό και οι Κεφαλλονίτες μία σπάνια κουλτούρα» και πρόσθεσε με νόημα «θα τα ξεκινήσουμε όλα από την αρχή και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε».
Λίγο νωρίτερα, ο νέος μητροπολίτης παρουσίασε έναν από τους πλέον σύντομους χειροτονητήριους λόγους των τελευταίων ετών αρκέστηκε στο να δηλώσει μεταξύ άλλων πως δεν σκοπεύει να πει πολλά σημειώνοντας με νόημα «Αντί άλλων λόγων υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων… το ταπεινοφρονείς δέομαι».
Το πρώτο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Δημήτριος, ήταν ο μακαριστός γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης, στον οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε τα χρωστάει όλα, για να επεκταθεί στη συνέχεια σε όλα τα πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του.

Μαζαράκης: “Έχουμε τη τύχη να έχουμε ένα πεφωτισμένο Ιεράρχη στο τόπο μας”

Η υπόθεση ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ έκλεισε σήμερα. Υπάρχει νέος Ιεράρχης ΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ σχέση με το παρελθόν και αρχίζει από το Μηδέν. Όσα ακουστούν ή ακούγονται είναι κατασκευασμένα. Είναι πιο μορφωμένος από ΟΛΟΥΣ όσοι έγιναν Μητροπολίτες μας και νομίζω και πιο ειλικρινής Θα πάρει τον χρόνο που δικαιούται και θα κριθεί με την σειρά του.
Έχω μια επιφύλαξη για το αν μπορεί να αφομοιώσει την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας αλλά το ότι Δεν έχεα και δεν θέλει να έχει σχέση με το παρελθόν ειναι για μένα Σημαντικό.

Ο νέος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος μαζί με τον Βαγγέλη Μαζαράκη και τον π. Γεώργιο Αντζουλάτο

Ο νέος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος μαζί με τον Βαγγέλη Μαζαράκη και τον π. Γεώργιο Αντζουλάτο

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer