Για την κεντροαριστερά και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μίλησε χθες ο τ. υπουργός και μέλος της Κ.Ε. ΠΑΣOΚ κ. Παύλος Γερουλάνος, στο Ξενοδοχείο Μουΐκης, στο Αργοστόλι.
Τι είπε ο Γερουλάνος στα στελέχη του Πασοκ στη Κεφαλονιά
Πολιτική
24/03/2017 | 06:07

Της Μαρίας Κουλουμπή

Για την κεντροαριστερά και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μίλησε χθες ο τ. υπουργός και μέλος της Κ.Ε. ΠΑΣOΚ κ. Παύλος Γερουλάνος, στο Ξενοδοχείο Μουΐκης, στο Αργοστόλι.

Oπως τόνισε ο κ. Γερουλάνος τα διακυβεύματα του Συνεδρίου του Κινήματος είναι το ΠΑΣOΚ να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης να είναι προοδευτικό απέναντι στις εξελίξεις.

O τ. υπουργός, δίνοντας την δική του οπτική στα πράγματα, είπε: «Βλέπουμε η Δεξιά να πηγαίνει όλο και πιο δεξιά, ενώ η Αριστερά αποδυναμώνεται. Το μήνυμα των Αριστερών πτυχών είναι πιο αδύναμο από αυτό των Δεξιών».

Στη συνέχεια, ο κ. Γερουλάνος μίλησε για τις επτά τάσεις που υπάρχουν στην παγκόσμια κοινωνία, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την κεντροαριστερά και είναι οι εξής: Ε Ελεύθερο εμπόριο, αλλάζουν οι με τους οποίους γίνεται. Ζ Αλλάζουν οι όροι που αντιλαμβανόμαστε την ισότητα, δεν είναι μόνο ηθική, αλλά και οικονομική. Η Πρέπει να μπορεί ο πολίτης να συμμετέχει άμεσα στις δημοκρατικές διαδικασίες. Ά Αλλάζει ο τρόπος που εκπαιδεύεται ο πολίτης. Η γνώση δεν είναι πλέον ταξικό αγαθό, αλλά είναι ελέυθερη, ενώ είναι αποδεκτό πλέον ότι δεν μαθαίνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Κ Η τάση για αυτοματοποίηση αλλάζει τον χώρο εργασίας. Σε λίγα χρόνια στην Αμερική πιστεύουν ότι θα χαθούν οι μισές θέσεις εργασίας. Μ O τρόπος που παίρνονατι αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Δηλαδή παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς και αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον. Φ Η ανάπτυξη αλλάζει. Oσο ο Ελληνας δεν επενδύει στη Χώρα του, τόσο και ο ξένος δεν θα έρθει να επενδύσει.

O κ. Γερουλάνος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσουμε να λέμε τι μπορεί να γίνει για να κάνουν οι ξένοι επενδύσεις και να δούμε πρώτα τι μπορεί να κάνει ο Ελληνας για αυτό, δηλαδή «πρέπει να βγουν τα λεφτά κάτω από τα στρώματα». Επιπλέον, ως κόμμα το ΠΑΣOΚ πρέπει να έχει συγκεκριμένο στίγμα και συγκεκριμένη πρόταση.

Πρόταση του κ. Γερουλάνου είναι να γίνει συνέδριο θέσεων χωρίς καμία εκλογική διαδικασία, έτσι ώστε να γίνει συζήτηση σε βάθος πολιτική και σοβαρή. Στη συνέχεια, να γίνει εκλογή αρχηγού από τη βάση. Να δημιουργηθεί ένα καταστατικό, τέτοιο ώστε να μπορεί να συμμετάσχει και να ελέγχει ο πολίτης, το οποίο να ψηφιστεί. Και αφού γίνουν όλα αυτά, μπορούν να ανοίξουν θέματα ονόματος και συμβόλου, αλλά στο τέλος, γιατί πρώτα πρέπει να βρεθούν οι θέσεις και οι άνθρωποι.

Στο πάνελ, μαζί με τον κ. Γερουλάνο, βρίσκονταν τα μέλη της Ν.Ε. του ΠΑΣOΚ οι κ.κ. Νίκος Σκλάβος και ο Μάκης Κουγιανός.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετά μέλη και φίλοι του Κινήματος. Ειδικότερα, το παρόν έδωσαν ο τ. υφυπουργός κ. Αλέκος Καλαφάτης, ο τ. βουλευτής κ. Σπύρος Μοσχόπουλος, ο τ. δήμαρχος κ. Μάρκος Κοτσιλίνης, ο δ.σ. κ. Σπύρος Σαμούρης, κ.ά.

Πηγή: Ημερήσιος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer