Χωρίς πολλές κουβέντες, για να καταλαβαίνει και ο κόσμος τι γίνεται και να μην δημιουργούνται δεύτερες και τρίτες σκέψεις σε δύσπιστους και άλλους που αρέσκονται να βάφουν το άσπρο μαύρο
Τι είναι η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. …για να μην βλέπουν κάποιοι φαντάσματα στα σπήλαια της Σάμης!
Κοινωνία
20/05/2016 | 15:28

Χωρίς πολλές κουβέντες, για να καταλαβαίνει και ο κόσμος τι γίνεται και να μην δημιουργούνται δεύτερες και τρίτες σκέψεις σε δύσπιστους και άλλους που αρέσκονται να βάφουν το άσπρο μαύρο, θα αναφερθώ στο τι εστί ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ…

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. είναι ουσιαστικά ένας συνεταιρισμός με σκοπό την επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων.  Ειδικότερα, σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων, τουριστική προβολή της Κεφαλονιάς και στήριξη του τουρισμού στο νησί κ. α) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.

Εννοείται, πως στο πλαίσιο αυτό, ο Συνεταιρισμός μπορεί να ασκήσει οποιαδήποτε μορφής οικονομική δραστηριότητα παραγωγικού, καταναλωτικού, εμπορικού, μεταφορικού, τουριστικού, οικοδομικού, αναπτυξιακού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα.

Μάλιστα, αν κάποιοι αναζητήσουν το καταστατικό του Συνεταιρισμού, θα μπορέσουν να διαπιστώσουν τους ακριβείς σκοπούς του, τη διάρκειά του, τις υποχρεώσεις των μελών και την συνεταιριστική μερίδα τους, γενικότερα πως λειτουργεί και τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει…

Άλλωστε, δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία της Κεφαλονιάς, σε πολλές περιοχές, πριν από εμάς έχουν συσταθεί τέτοιοι Συνεταιρισμοί και μάλιστα συνεργάζονται άψογα με τους εκάστοτε Δήμους και παράγουν και ουσιαστικό κοινωνικό έργο.

Το Υπουργείο Εργασίας εγκρίνει τη λειτουργία τέτοιων Συνεταιρισμών και όχι οι κατά τόπους Δήμοι, επομένως προς τι όλο αυτό το άγχος ξαφνικά;;  Το πρόβλημα αλήθεια, ποιο είναι;; Ότι σε περίοδο σκληρής οικονομικής κρίσης, νέοι Κεφαλλονίτες βρίσκουν τρόπο να εργαστούν, αλλά και να προσφέρουν εργασία σε συμπολίτες μας;; Ο Δήμος Κεφαλονιάς για ποιον ακριβώς λόγο κατακρίνεται;

Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς «έδωσε» τα σπήλαια της Σάμης σε μια… ιδιωτική εταιρεία! Είναι κατανοητό πως για τους ίδιους θα ήταν καλύτερο να μην λειτουργήσουν καθόλου τα σπήλαια! Αυτή η «μαύρη» λογική τους απλώς λυσσά για ίντριγκα!

Δυστυχώς για αυτούς, ο Δήμος Κεφαλονιάς λειτουργεί, παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα, λειτουργεί, τηρεί τους νόμους, βρίσκει λύσεις και στηρίζει και τις προσπάθειες που κάνουν νέοι άνθρωποι.

Όλοι εκείνοι που ψάχνουν για φαντάσματα λοιπόν, μάλλον βρίσκονται σε λάθος τόπο. Στην Κεφαλονιά μας έχουν τελειώσει προ πολλού τα… φαντάσματα!

Απλός πολίτης, φίλος της Κεφαλονιάς!

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer