Ο Αρχιεπίσκοπος προκειμένου να μην τραβάει σε μάκρος η ονοματολογία των υποψηφίων αιφνιδίασε και οι διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαϊου.
Τι γράφει το Vima online για τη εκλογή Μητροπολίτη στη Κεφαλονιά
Εκκλησία
24/05/2015 | 09:31

Ρεπορτάζ // Νίκος Κονταρίνης

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης, προστίθεται στους υποψήφιους για το θρόνο της Μητρόπολης Κεφαλλονιάς, μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Φωκά. Οι διαδικασίες για την εκλογή θα γίνουν κατά τη σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου στις 26 Μαϊου.

Ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης, είναι σήμερα προϊστάμενος του Ιερού Προκυνήματος της Παναγίας της Ελευθερώτριας, η οποία ανήκει στη Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Αττικής.

Οι επιστημονικές του γνώσεις, εκτός της Θεολογίας, συμπεριλαμβάνουν και την Ιατρική, καθώς είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Γενική Ιατρική) αλλά και της Οδοντιατρικής. Έχει αναπτύξει δε, πλούσιο ιεραποστολικό έργο στην Αφρική, ενώ, εξίσου πλούσιο είναι το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, στο Ιερό Προσκύνημα όπου υπηρετεί σήμερα και το οποίο έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς Κεφαλλονίτες. nikolaos

Σε όλους εμάς τους Κεφαλλήνες είναι ιδιαίτερα αγαπητός, όχι μόνο στο νησί μας, αλλά και στους συμπατριώτες μας τόσο των Αθηνών, όσο και της διασποράς. Και αυτό γιατί, διακρίνεται για τον φιλικό χαρακτήρα του προς όλους και την πραότητα που διαθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πολλοί είναι αυτοί που λένε πως, θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για το μεγάλο και πανέμορφο νησί μας, αλλά και για την ιεραρχία γενικότερα, να εκλέξει έναν, πέρα από θεολόγο, και εξαίρετο επιστήμονα ιατρό στους κόλπους της, αφού, και όπως μας μεταφέρεται από σημαντικές πηγές, ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων τον είχε ξεχωρίσει για τις ικανότητες και την άρτια πολυσχιδή επιστημονική του κατάρτηση, επιθυμώντας να είναι ο Νικόλαος, ο διάδοχός του στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας.

Φήμες ή….


Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η κάλυψη των δύο κενών που υπάρχουν στις Μητροπόλεις Κεφαλλονιάς και Νέας Κρήνης – Καλαμαριάς, ήταν να γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο Αρχιεπίσκοπος, όμως, προκειμένου να μην τραβάει σε μάκρος η ονοματολογία των υποψηφίων Μητροπολιτών, τους αιφνιδίασε απ’ ότι φαίνεται όλους κι έτσι οι διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαϊου, δηλαδή σε λίγες μέρες.

Φήμες που κυκλοφορούν αλλά και γράφονται σε διάφορα  blogs, και τις οποίες δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε, αναφέρουν πως, ο ηγούμενος Εφραίμ (ο Βατοπεδινός) υποστηρίζει, για μεν την Κεφαλλονιά τον π. Γεράσιμο Φωκά, για δε τη Νέα Κρήνη και Καλαμαριά τον π. Ιουστίνο Μπαρδάκο. Φέρεται μάλιστα να δηλώνει και σίγουρος για την εκλογή τους.

Το κατά πόσον αυτές οι φήμες και τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, θα επαληθευθούν, κοντός ψαλμός αλληλούϊα, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.  agios nikolas 2014 7

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer