Κατά τη συνεδρίασή του το Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "Ο Κέφαλος"
Τι αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο
Πολιτική
27/04/2015 | 10:45

Συνεδρίασε το Σάββατο 25/4 το πρωί στο θέατρο «Ο Κέφαλος» της Κεφαλονιάς το Περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Αποφάσεις Συμβουλίου

Το περιφερειακό συμβούλιο κατά πλειοψηφία απέρριψε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον Ερημίτη ενώ παράλληλα επικαιροποίησε παλαιότερη απόφαση του Σώματος για το θέμα και αποφάσισε να δημιουργηθεί ένας φάκελος ο οποίος θα επιδοθεί στους υπουργούς περιβάλλοντος και εθνικής άμυνας μαζί με το δήμο και τους  τοπικούς φορείς. Υπέρ της επένδυσης ψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Ιόνιος Πολιτεία Σπ. Σπύρου ενώ απείχαν από την ψηφοφορία οι κ. Μαρκουτσάς, Τσιλιμιδός, Σαλβάνος και Μεταλληνός.

Το θέμα των έργων στη θέση Χάρακας στην Κεφαλονιά  συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο παρουσία του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλ. Παρίση και κατοίκων της περιοχής Ερύσσου. Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης  Π. Δρακουλόγκωνας επεσήμανε ότι αναμένεται να γίνουν προσπάθειες, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών, για την επίσπευση ολοκλήρωσης του έργου ενώ εάν τις αμέσως επόμενες ημέρες προκύψει ότι το έργο δεν θα έχει ολοκληρωθεί  έως τα τέλη Ιουλίου, θα εξεταστεί σε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων το ενδεχόμενο να ανοίξει ο δρόμος.

Επίσης το Π.Σ ενέκρινε την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς που περιελάμβανε καταγγελία  του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ για απαράδεκτους όρους στις συνθήκες μεταφοράς μαθητών στη γραμμή Αστακός-Σάμης και καταδικάζει τις συγκεκριμένες τακτικές όπου υπάρχουν  ενώ  ζητά, από κάθε αρμόδιο την διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού. Παράλληλα το ΠΣ ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς να φροντίσουν για την ασφάλεια μεταφοράς του επιβατικού κοινού.

Εγκρίθηκε η στρατηγική για την ένταξη των Ρομά και για την φτώχεια

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν:

  • η Περιφερειακή Στρατηγική  για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και
  • η Περιφερειακή Στρατηγική της Π.Ι.Ν. για την « Καταπολέμηση της Φτώχειας και την Κοινωνική Ένταξη»

Άλλες αποφάσεις

  • Το ΠΣ γνωμοδότησε θετικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας Περιόδου 2014-2020.
  • Αποφάσισε τη λειτουργία και χρήση ταχύπλοου σκάφους της Π.Ε. Κεφαλληνίας
  • Ενέκρινε το πρόγραμμα προμηθειών έτους 2015 της Π.Ε. Ζακύνθου

Εκτός ημερησίας διάταξης

Εκτός ημερησίας διάταξης  το Π.Σ:

  • ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόσληψη προσωπικού,δυό χειριστές μηχανημάτων και ενός εργάτη διάρκειας δύο (2) μηνώνγια αντιμετώπιση κατεπειγουσώνεποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
  • Αποφάσισε ομόφωνα την παροχή κινήτρων υπέρ νεοπροσλαμβανόμενων 6 επικουρικών γιατρών στην Π.Ε. Λευκάδας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 του ν. 4213/13
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer