Συνεδρίασε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων στις Αλυκές Ποταμού, στην Κέρκυρα
Τι αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο
Πολιτική
08/02/2015 | 17:26

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Π.Σ Ιονίων Νήσων στην αίθουσα συνεδριάσεων στις Αλυκές Ποταμού.

Το Σώμα ενέκρινε την  1η τροποποίηση προσχεδίου ετήσιου Προγράμματος Δράσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2015 . Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη η τροποποίηση αυτή αφορά ποσά που προέκυψαν από την εκκαθάριση κωδικών αν και όπως επεσήμανε,  το πρόγραμμα εξακολουθεί να στερείται πόρων. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχαν οι περιφερειάρχες με τον υπουργό εσωτερικών Ν. Βούτση. Στη συνάντηση όπως είπε ο Θ. Γαλιατσάτος, « δόθηκε μια νέα προοπτική για τη σχέση της πολιτείας με την αυτοδιοίκηση και οι πρώτες σκέψεις του υπουργού είχαν να κάνουν με την διοικητική αναδιάρθρωση  της αυτοδιοίκησης και την οικονομική στήριξη της». Επίσης οι περιφερειάρχες ζήτησαν  από τον Υπουργό την παράταση του προγράμματος ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ολοκλήρωσης των έργων  που βρίσκονται στο μεταίχμιο.

Επιπλέον ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν  ζητήματα που πρέπει να διεκδικήσει η ΠΙΝ, όπως η διάθεση πόρων από την Ε.Ε για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής».  «Η πολιτική μας, είπε,  είναι σταθερά προσανατολισμένη στην υλοποίηση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας.  Υπάρχουν προγράμματα σε εξέλιξη, όπως το πρόγραμμα «ρεύμα για όλους»  ενώ σχεδιάζονται και πολλές άλλες δραστηριότητες που θα ενισχυθούν από τις πιστώσεις  του νέου ΣΕΣ».

Άλλες αποφάσεις

Εγκρίθηκαν επίσης από το Σώμα:

  • η 2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2015 Π.Ι.Ν, κατά πλειοψηφία.
  • η αναδοχή χρεών Ο.Α.Ν.Α.Κ., ομόφωνα
  • η τελική αποδοχή- υλοποίησης έργων που εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα- Αλβανία 2007-2013” & ορισμός του ΠΤΑ ως υπολόγου διαχειριστή,  κατά πλειοψηφία
  • η ανάκληση της υπ. αριθμ. 246-23/2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενη υπαλλήλος στην ΕΤΑΝΑΛ Α.Ε παρέμενε ως εργαζόμενη και μετά την λύση και εκκαθάριση της εταιρείας.
  • ανάληψη υποχρέωσης της ΕΤΑΝΑΛ. Α.Ε. ποσού 12.927 από την ΠΙΝ για την καταβολή του ποσού αυτού, ως ποσοστό που αντιστοιχεί στην  περιφέρεια για την καταβολή αποζημίωσης απόλυσης υπαλλήλου της εταιρείας.

Ψηφίσματα για δημόσια περιουσία και εργαζόμενους

Με ψήφισμα του το Π.Σ ζητάει την επαναπρόσληψη των εργαζομένων που απολύθηκαν από την εταιρεία PUBLIC ενώ το Σώμα τάχθηκε υπέρ του αγώνα των εργαζομένων σε ξενοδοχεία της εταιρείας Aquis, στους οποίους  οφείλονται δεδουλευμένα

Τέλος το Π.Σ. επαναβεβαίωσε με ψήφισμα του την αντίθεση του Π.Σ. στις ιδιωτικοποιήσεις της περιοχής του Ερημίτη στην Κασσιώπη, των περιφερειακών αεροδρομίων, με βάση την εισήγηση του επικεφαλής της ΛΑΣΥ  Θ. Γουλή και με τις τροποποιήσεις που πρότεινε η πλειοψηφία.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer